# 39 - Playing with fire


En grupp ungdomar, varav en av dom leker eldsprutare.
Tack och lov så kom ingen till skada.

XOXOX
Chocolove

# 38 - V8


Eftersom att jag nyligen har startat min blogg så har jag därför inte hunnit beskriva mig själv och mina intressen så mycket, men en sak som kan nämnas om mig är att jag faktiskt är väldigt förtjust i bilar. Speciellt amerikanska veteranbilar. Jag hade inte tackat nej till en sån här pärla...

Uppvuxen med endast en storebror så lärde jag mig att både leka ninja turtles (som karaktären Donatello), samtidigt som jag även klädde upp mig i mina princessklänningar. Jag har fått det bästa av "båda världarna" och uppskattar så väl smink, mode och hår så väl som bilar, fiske och skoteråkning.

XOXOX
Chocolove

# 37 - Balsam och produkter som är kompatibla med balsammetoden

Eftersom att jag har skrivit ett inlägg om balsammetoden (BM) tänkte jag att jag kunde visa er några utav alla de balsam som är kompatibla med BM.

Det blir både bilder och namn, hoppas ni hänger med.

På denna bild - Naturelle smultron, persika, honung, apple fresh och creamy apricot (detta är dock de gamla Naturelleflaskorna), samt fructis no silicone volume restructure och coop X-tras balsam. Alla utom fructis skulle jag klassa för tvättbalsam.


Aco baby mousse shampoo (används som SLS-fritt schampo) och Apolivas balsamspray för barn


Oliv naturell (inpackning) och Naturelle lemon-lime (tvättbalsam)

 

 

 

Neutral balsam (tvättbalsam)

För allergiker eller sånna som stöter på kli och torr hårbotten rekommenderas parfymfria balsam.

 

 

Garnier Respons pärlemor & körsbärsinpackning

 

 

Natusan baby top-to-toe wash (används som SLS-fritt schampo)

 

 

L'oréal elvital volume non-stop

XOXOX
Chocolove

# 36 - The heart wants, what the heart wants...

Somliga ser det här och tänker f*** this s***!

 

Men så tänker man på det här...

 



...Och voila, grillsäsongen 2011 är officiellt igång!




XOXOX
Chocolove

# 35 - Livsfarlig i trafiken

 

Jag fick mitt körkort när jag nyss hade fyllt 19 år. Det är snart 5 år sedan jag hade min uppkörning, den där sommardagen i slutet av juli 2006. Om jag har räknat på det rätt så kan även jag snart börja övningsköra med folk om jag så vill. Snacka om att tiden går fort...

 

Under mina (snart) 5 år som körkortsinnehavare har jag kört mycket bil - både privat men också inom mitt förra jobb. Kommer ihåg i början då jag var livrädd för att köra på vintern. Jag minns också att det kändes som att man körde jättefort i mörkret - när man i självaste verket körde jättesakta.

 

Även om jag anser att jag är en duktig förare, som fått mycket övning och färdigheter av mina år bakom ratten, kan jag inte hjälpa att jag än idag gör misstag ibland och då får känna mig som en riktig trafikfara. Pinsamt nog måste jag erkänna att jag varit nära att krocka så många gånger att det gör mig mörkrädd. Korsningar och rondeller är värst, speciellt när sikten är dålig och väggreppet är icke-existerande - det gör att man missbedömer avstånd, hastighet och underskattar tiden det tar att komma iväg. Jag måste ha en skyddsängel som vakar över mig.

 

Chocolove - kvinnan med fler liv än flera katter tillsammans!

XOXOX
Chocolove

# 34 - Melodifestivalen deltävling 4

Då var det dags för den sista deltävlingen innan "andra chansen" och finalen. Än så länge måste jag säga att jag faktiskt är lite besviken på finalisterna i år. Jag brukar nästan alltid fastna pang! för en låt men det har inte hänt i år....

Nu har jag följt hela programmet och tyvärr måste jag säga att jag fortfarande inte har hittat någon favorit i år. Men jag tror att de bidrag som går vidare till globen ikväll är Linda Bengtzing med sitt bidrag "E det fel på mej"och Nicke Borg med "Leaving home". Min personliga favorit var dock Linda Pritchard med bidraget "alive", men tyvärr så brukar det ju gå dåligt för mina favoriter...

XOXOX
Chocolove

# 33 - "Musiken är mitt liv"

När man är uppfödd med en massa musiker i familjen så är det kanske inte så konstigt att man själv blir väldigt musikintresserad någon gång i livet. Jag har växt upp med pappa trummis, farbror trummis och farfar trummis - som alla har hjälpt till att skapa detta intresse.

Jag har alltid gillat att sjunga för mig själv och jag trivdes som fisken när det var dags för musiklektionerna i skolan. Jag gillade det så mycket att jag sammanlagt valde 200 p på ensemble A och B i gymnasiet. Tyvärr så blev jag aldrig någon höjdare på att varken sjunga eller spela något instrument, oavsett hur mycket jag än ville och försökte lära mig. Mitt intresse för musik består numera av att lyssna på den - och då lyssnar jag på allt förutom jazz.

Avslutningsvis vill jag bara tipsa er om några låtar som går på högvarv hemma hos mig. Men innan jag gör det så måste jag erkänna en sak...
Jag vet att jag är en fullvuxen kvinna på snart 24 år - men jag måste vara ärlig mot mig själv och resten av världen och säga att jag faktiskt älskar Britney Spears.
There, I said it! Now let me be.

» Britney Spears - Hold It Against Me

» RZA ft. James Black, Justin Nozuka & Kobra Khan - Gone

» Asher Roth - Cheat On Your Boyfriend

» Ke$ha - We R Who We R

» Wisin y Yandel ft. Franco El Gorilla & Oneil
- Uy Uy Uy

» Bruno Mars - Dance In The Mirror


XOXOX
Chocolove

# 32 - Aco extra effektiv 72h antiperspirant

Namn: Aco extra effektiv 72h antiperspirant
Pris: cirka 57 kr

När jag var på apoteket bredvid centralen för nåt år sedan så hittade jag till min stora förvåning ACOs egna variant av absolut torr. "Yes!" tänkte jag, som redan då var alltför bekant med stickningarna, svedan och kliet man får av absolut torr. Jag köpte den utan att tveka!

Instruktionerna är ungefär likadan som på "torren". Deon påstrykes innan sänggående och tvättas sedan bort på morgonen. För att inte missfärga kläder bör man låta den torka först. Tillverkarna rekommenderar att man använder den var tredje dag, men man kan använda den mer ofta än så. Enligt instruktionerna kan även denna deo "ge upphov till stickningar och klåda".

Min första tanke när jag hade strykt på deon var att den var väldigt klibbig. Det stod att man skulle låta deon torka innan man klädde på sig - men deon torkade ju aldrig(?). Någon sveda eller klåda uppstod aldrig, men enligt mig så är den här deon inte ens i närheten av så effektiv som absolut torr.

Positivt: ingen klåda/sveda.
Negativt: klibbig och torkar aldrig. Absolut inte effektiv mot varken svett eller lukt.


Betyg: 1 av 5

XOXOX
Chocolove

# 31 - Eldorado Tortilla chips

Jag ville bara tipsa om dessa goda tortillachips som finns att köpa billigt på Willys.


XOXOX
Chocolove

# 30 - Absolut torr

Namn: Absolut torr
Pris: cirka 55 kr

Absolut torr används för att minska svettning på olika områden. För flera år sedan så smusslades det om "torren" i smyg. Nu kan man prata mer öppet om oönskad svettning, och det är inte länge sedan jag såg att de nu också har börjat sälja absolut torr i vanliga matvarubutiker.

Funkar det mot svettning och lukt då?
När jag var yngre så tyckte jag att den funkade alldeles utmärkt! Man höll sig snustorr under armarna även om man dansade till morgontimmarna. Det var däremot ett ständigt planerande för vad man skulle göra och när det skulle ske. Man bör ju inte raka armhålorna 2-3 dagar före påstrykningen. Vid applicering måste man även vara ren och alldeles torr innan man stryker på "torren". Denna process tog alltså minst 3 dagar för mig, inklusive armhålsrakningen.

Däremot så har jag på senare dagar funnit att resultatet varierar otroligt mycket. I dagsläget känns det som att precis allting måste vara perfekt för att jag ska lyckas med "torren". Utöver det jag nämnde tidigare så får man dessutom inte vara för nyduschad, inte ha kvar tvålrester/parfymer/deodoranter samt att man måste applicera den i lagom tid innan läggdags.

Enligt tillverkarna räcker det med att vara ren på området som ska "torras", att man är SNUSTORR innan man applicerar produkten och att man gör det någon timma innan läggdags. Sen rekommenderar de väl att man använder oömma kläder på grund av missfärgningsrisken. Dom menar att det inte är så svårt som jag får det att verka, och för en del så är det säkert inte det.

 

Summan av kardemumman; ibland är den effektiv och tar bort både lukt och svett. Ibland så är man helt immun och den enda effekten man får är sveda och klåda. På grund av de vacklande resultaten samt de fysiska besvären dras det slutgiltiga betyget ner en del.

 

♥♥♥

Betyg: 3 av 5 möjliga

XOXOX
Chocolove


# 29 - Kommande recension




Under gårdagen hade jag kontakt med ett företag som kommer att skicka ut två olika produkter till mig för recension. Deras produkter sägs motverka stark svettning och är något som jag personligen har letat upp och bett om att få testa.

Jag lyser stora hopp inför dessa produkter och rekommenderar er att följa min blogg för denriktiga recensionerna. För att göra saker mer rättvist tänkte jag skriva klart 2 andra recensioner om liknande produkter som också sägs hjälpa mot svettning.
Vilka de produkterna är och vad de får för betyg får du veta om du följer bloggen!

XOXOX
Chocolove

# 28 - Kort fakta om hår

  • Håret består av tre skikt som kallas för medulla, cortex och cuticle. Man kan jämföra dessa tre skikt med kroppens uppbyggnad, där medullan är som skelettet, cortex är som köttvävnaden och cuticle är som huden.
  • Håret är egentligen dött protein som växer i tre faser, växtfasen, övergångsfasen och vilofasen. Vanligtvis varar växtfasen i 2 till 6 år, och under den tiden produceras det ständigt nya hårceller som gör att håret växer. Sen när håret växt klart övergår den till övergångsfasen, som varar i cirka 20 dagar, för att till sist hamna i vilofasen. Där befinner sig håret i ungefär 3 månader innan det slutligen lossnar.
  • Håret växer i snitt cirka 0,35 mm/dygn, 1-2 cm/månad eller 12-15 cm/år.
  • Följer man de allmänna råden om att klippa sig var 8:e vecka och man räknar på att man då klipper 0,5 cm har man på ett år klippt av cirka 3,25 cm hår. Om man då tillhör de vars hår endast växer 12 cm/år har man slutligen endast kvar 8,75 cm av det "nya" håret.
  • Saker som kan orsaka håravfall eller ha negativ effekt på hårtillväxten är dålig blodcirkulation i hårbotten, rökning, stress, ensidig kost, alltför tajta hårsnoddar/frisyrer, dålig sömn samt vissa sjukdomar och läkemedel.
  • Den kinesiska kvinnan Xie Quiping har världsrekordet i världens längsta hår. Hennes hår är uppmätt till 562,7 cm och hon hade vid mätningen, den 8:e maj 2004, sparat sitt hår i över 30 år.
XOXOX
Chocolove

# 27 - Fågelsång

Åh, jag hörde nyss den allra första fågelsången för i år :)

Fastän det är 25 minusgrader ute eller något så kan jag ändå känna att våren är nära tack vare dessa underbara varelser. Inget skriker mer att det snart är vår än när fåglarna sjunger.

XOXOX

Chocolove

.

# 26 - 10 tips för att få långt hår


De allra flesta av oss drömmer om att få långt hår. Men som vi alla vet så går det väldigt sakta när man väntar på något, och ibland känns det som att håret inte växer alls. Tyvärr så är det ju så att man aldrig kan nå bättre än sitt eget personbästa. En del kan aldrig kan få långt hår på grund av genetiska orsaker, medans det för en del bara tar längre tid att komma dit. Det är sånt som är ur ens kontroll och inte går att påverka - så då får man gilla läget. Det man däremot kan göra är att förbättra villkoren för håret samt minska slitaget - som alltför ofta annars leder till en ny tid hos frissan.

Här är mina 10 tips för att få långt hår:
  • Det första, och kanske svåraste att göra, är att sluta med all form av värmestyling. Det gäller plattång, locktång, volume master, hårfönar… you name it! Ställ dom på hyllan och låt håret lufttorka från och med nu.
  • Undvik uttorkande produkter som innehåller t.ex. "alcohol denat" (vanlig ingrediens i hårspray). Satsa istället på att använda återfuktande leave-in produkter eller bara ren aloe vera gel/olja.
  • Försök minimera hårtvättandet till max varannan dag och använd ALLTID balsam efter schampo. Torrschampo är ett bra tips för att dryga ut mellan tvätt. Istället för att gnugga håret med en frottéhandduk bör du försiktigt krama ur vattnet, eller bäst av allt köpa en sällskinnsliknande microfiberduk till håret.
  • Var försiktig med att färga och bleka håret, och om du måste så färga endast rötterna alternativt slinga sparsamt. Du behöver inte klippa dig var 8:e vecka som alla påstår, utan du märker när hårtopparna klyver sig - då är det dags och när du väl går så ser du till att meddela att du endast vill toppa håret lite grann.
  • Kamma aldrig håret när det är blött! Skippa även överdriven borstning – det där om att borsta ”100 drag om dagen” är bara onödigt slitage på håret! Byt även ut din vanliga borste mot en svinhårsborste, den är skonsammare mot håret.
  • Massera hårbotten några minuter varje dag för att öka blodcirkulationen och därmed förbättra hårtillväxten. Detta kan med fördel göras med aloe vera gel eller någon kombination av olja och rosmarin (som sägs främja hårväxten ytterligare).
  • Se till att återfukta håret så ofta som möjligt. Ett måste är att använda inpackning minst 1 gång/vecka, men gärna oftare än så (exempelvis vid tvätt, tillsätt efter schamponering och FÖRE balsam). Utöver köpesinpackningar kan man dessutom göra och använda hemmagjorda inpackningar (kommer recept och tips på det lite senare) och oljor.
  • Ha håret löst uppsatt med skonsamma hårsnoddar så ofta som möjligt, då håret slits mot bland annat ryggstöd och bilbälten annars. Sov med lösa flätor och gärna på satinörngott då det minskar friktionen och därmed även slitaget.
  • Sol och bad är underbart – men både klor- och saltvatten samt sol sliter på håret. Därför bör man skölja bort alla rester av klor och salt efter bad. Man bör också skydda håret mot solen med hjälp av hattar/sjalar/bandanas/hårband eller genom att använda produkter med uv-skydd.
  • Se till att dricka ordentligt med vatten, äta mycket proteiner, frukt och grönt samt något (B)vitamin- eller kosttillskott (exempelvis Panto-3, se enskilt inlägg och/eller omega 3) så att du täcker alla näringsgrunder.
XOXOX
Chocolove

# 25 - Detta behöver du för att "rolla"


En steril dermaroller...



Några tvättlappar att rengöra huden med efter rollning...



Koksaltlösning att doppa tvättlapparna i...



...och en kräm som innehåller kollagenstimulerande komponenter!



(På bilden visas Fruit of the earth aloe vera skin care cream)

XOXOX
Chocolove

# 24 - Välj rätt dermaroller

 

Som du säkert redan vet så finns det olika modeller av dermarollern. De har olika färger och ser olika ut beroende på vilken återförsäljare man tittar hos. Sen heter alla dermaroller olika. Men lugn, jag hjälper dig hitta rätt i djungeln!

Dermarollern säljs med olika längder på nålarna och därav de olika namnen. Man väljer alltså nållängd (nummer) beroende på vad det är för problem man är ute efter att åtgärda.


 

De nållängder som finns idag är:
0.25 mm, 0.5 mm, 1.0 mm, 1.5 mm, 2.0 mm, 2.5 mm och 3.0 mm.

Precis som ni säkert förstod så har dermarollers med låga siffror kortare nålar än de med högre siffror, och vice versa. Tänkte att jag skulle skriva ner en fingervisning om vad som rekommenderas för de olika nållängderna och vad de "behandlar".

0.25 mm
Används mest för att förbättra absorptionen och effekten av t.ex. krämer.  

0.5 mm
Används mot solfläckar och håravfall, samt till att förebygga/reducera rynkor.

1.0 mm
Används vanligen mot bristningar på känsliga områden med tunn hud, mindre ärr, pigmentfläckar, celluliter och rynkor.

1.5-3.0 mm
Används mot djupare bristningar, ärr (acne-, bränn-, operations- och andra ärr) och som porförminskande (gäller endast 1.5 mm).

Jag personligen skulle inte rekommendera någon att köpa en dermaroller med längre nållängd än 2,0 mm.

När du köper din dermaroller ska du se till att det är en originalroller som har sammanlagt 192 nålar (8x24) runtom hela hjulet. Därför bör du spendera lite tid på att kolla upp din säljare och undersöka ifall de är seriösa och kanske har nöjda kunder sedan tidigare. Gör du det så minskar du chanserna till att få en dålig roller. Jag köpte min roller via en auktion för cirka 300 kr och den funkar jättebra.

XOXOX
Chocolove

# 23 - Välj rätt kräm


Fruit of the earth aloe vera skin care cream & E vitamin skin care cream

Efter att man rollat med dermarollern ska man smörja sig med en kräm. Detta för att det sägs att huden absorberar en större andel av krämen när man rollat än i vanliga fall, men också för att vissa komponenter stimulerar läkning och bildandet av kollagen.

Vilka är då dessa komponenter som stimulerar kollagenbildningen?
  • A-, C-, D- och E-vitamin
  • Elastin
  • Kollagen
Andra återfuktande och åtråvärda komponenter är shea butter, cocoa butter och aloe vera

Hur vet man om hudkrämerna innehåller dessa komponenter?
Det är dessvärre lite knepigare att veta och tyvärr så måste man lusläsa innehållsförteckningen (INCI) om det nu inte står i den övriga informationen om krämen. Olyckligtvis så heter t.ex. C-vitamin inte just C-vitamin i innehållsförteckningen - även om det ibland kan stå C-vitamin inom parentes efter INCI-namnet för att underlätta.
Både elastin och kollagen kan heta sina respektive namn i innehållsförteckningen, men ofta så heter de även någon kombination av sitt namn och nånting annat, t.ex Hydrolyzed elastin eller Hydrolyzed collagen.

Att hitta vitaminerna är tyvärr lite mer invecklat, då de har betydligt mycket svårare namn än föregående exempel. Här är en lista på vad de olika vitaminerna kan heta i innehållsförteckningen.

A-vitamin = Retinol/Retinyl palmitate, Retinyl acetate

C-vitamin =  Ascorbyl palmitate, Ascorbic acid

E-vitamin = Tocopherol, Tocopheryl acetate
D-vitamin = Ergocalciferol, Calciferol


A- och E-vitaminernas INCI-namn stämmer, och jag är ganska säker på att åtminstone C-vitaminens första namn är korrekt. Dessvärre var det inte så lätt att hitta namnet på D-vitamin så det får ni ha överseende med.

Dessvärre är det jättesvårt att hitta en kräm som innehåller alla de vitaminer och humektanter man önskar, men viktigast är det att smörja sig med A- och C-vitamin.

Själv har jag inte lyckats beställa rent C-vitamin förrän nu, så jag väntar i dagsläget på en beställning som borde dyka upp snart. Ska bli spännande att se ifall det gör någon skillnad. Hittills har jag bara smörjt mig med olika krämer som innehållt A- och E-vitamin, samt kollagen och elastin.

XOXOX
Chocolove

# 22 - Koksaltlösning


Det finns många olika "recept" på koksaltlösning, så jag tänkte att jag skulle dela med mig av det recept som jag använder mig av när jag rengör min dermaroller och såren som uppstår efter rollning.

Jag har läst att en del förespråkar användningen av salt utan jod när man gör egen koksaltlösning. Eftersom att jag inte alls är särskilt insatt i vad jodet gör (mer än att jag läst att det sägs förebygga struma) så tänker jag inte ta ställning till detta påstående, men väljer ändå att delge er den informationen.

Ofta baseras blandningen på 1 liter vatten, men eftersom att jag endast behöver koka nålhuvudet, samt använda lite till rengöring, så gör jag endast halva receptet.

Bladningen ser då ut så här:
5 dl vatten
0,5 tesked salt

Detta skall alltså bara kokas och sedan är det färdigt.

XOXOX
Chocolove

# 21 - Dermaroller


Glöm diamanter! Beskåda kvinnans nya bästa vän - dermarollern.

För den som aldrig hört talas om dermarollern, eller bara kanske vill veta mer om vad det är, kan jag kortfattat förklara att det är en rakhyvelsliknande manick försedd med ett roterbart hjul som är täckt av hundratals nålar. Meningen är att dessa micronålar ska punktera huden och på så sätt starta kollagenproduktionen i huden.

Dermarollern sägs ta bort/reducera:
  • Ärr (acne-, operations- och andra ärr)
  • Rynkor
  • Bristningar/strior
  • Håravfall
  • Celluliter
Det låter ju underbart, inte sant? Men vänta nu, ordspråket lyder ju "vill man vara fin, får man lida pin"...

 


Och det kan man ju lugnt påstå att man gör när man rollar sig med alla dessa nålar om och om igen - för det är allt annat än skönt!

Vem kan använda dermarollern?
Gravida kvinnor samt kvinnor som ammar bör ej använda dermarollern. Dermarollern ska endast användas på frisk hud som inte är infekterad, sårig, solbränd eller har andra åkommor som t.ex. herpesutslag. Man bör också undvika att rolla på leverfläckar.

Hur gör man då?

När man har valt rätt dermarolleroch det är dags för att rolla så är det viktigt att man rengör både det område som ska rollas samt rollern. Huden kan rengöras med en bomullstuss/tvättlapp indränkt i sårdesinfektionsmedlet klorhexidin, eller bara genom att duschas ordentligt. Rollern kan med fördel hållas i kokande koksaltlösning eller så doppar man även den i desinfektionsmedlet. Oavsett metod så blir rollern aldrig riktigt steril utan autoklav.

 

Jag personligen har dock rollat både oduschad och utan att ha använt desinfektionsmedel på huden före och det har gått bra. När det kommer till rollern så brukar jag koka huvudet i en koksaltlösning, och sedan använda koksaltet till att tvätta av huden med efter rollningen. Detta för att det oftast blöder lite. Rolla gör jag oftast efter dusch och jag rengör därför inte huden mer än så.

 

 

Du rollar ungefär 4-5 gånger åt vardera håll som bilden ovan demonstrerar. Alltså 4 drag upp-ner, 4 drag vänster-höger, 4x4 vertikallt.

 

När du är färdig med rollningen bör du smörja in huden med en kräm som innehåller vitaminer, kollagen och elastin (information om exakt vilka ämnen som bör finnas i krämen kommer snart). De flesta rekommenderar också att man fortsätter att smörja sig 3 gånger/dag.

 

Hur ofta bör man rolla?

Just nu råder det en stor diskussion om hur ofta man bör och inte bör rolla huden. En del säger att det beror på nållängd, och menar att man endast ska rolla en gång och sedan göra uppehåll i minst 2 veckor innan nästa rollning. För 2,0 mms nållängd och uppåt krävs längre uppehåll.

 

Sen finns det de som hävdar att man får bäst resultat genom att rolla mer försiktigt och med lite färre drag - men oftare. En del som följer dessa rekommendationer rollar så ofta som 5 gånger/vecka och har endast två dagars uppehåll.

 

Detta med rollningsfrekvensen är något var och en måste avgöra själv hur ofta man vill rolla. Personligen så tycker jag att båda rekommendationerna har vettiga argument, men jag tror starkt på att kombinera både regularitet med effektiv läkning för bästa möjliga resultat. Därför rollar jag i snitt 2-3 gånger i veckan med min 2,0 mm dermaroller.

 

Utöver den information som du läst här så tycker jag att du ska läsa vidare om dermarollern på egen hand så att du verkligen har all information.

XOXOX

Chocolove


# 20 - "Mmm..... Donuts..."

 

 

Jag har aldrig varit "den som är den" - som gillat alla dessa donuts/munkar med socker och glasyr på. Jag har smakat munkar förr, men har aldrig gillat smaken eller att sockret fastnar på läpparna. Detta har jag tyckt ända tills nyligen då jag fick för mig att smaka en munk av min älskade V. Oj säger jag bara, jag hade ingen aning om att munkar var så gott!

Jag tycker att det är fascinerande, men samtidigt bisarrt, hur man en vacker dag bara kan vakna upp och finna att man egentligen älskar något man trodde att man avskydde.


XOXOX
Chocolove

# 19 - ©

©
Visste du att det egentligen är olagligt att folk lånar dina bilder till diverse ändamål utan din tillåtelse? Eller att det är olagligt att de kopierar dina inlägg och uppger de som sina? 

Det är inte så lätt att veta vad som gäller med upphovsrättsslagen - även om jag nyss har undersökt och läst en del av lagen. Det jag vet med säkerhet är att alla bilder och annat material som offentliggörs skyddas av upphovsrättslagen och ägs av en upphovsman. Upphovsmannen är den person som t.ex. tagit en specifik bild, producerat ett visst beat eller filmat en video. Trots en del oklarheter, så kom jag fram till att upphovsmannen åtminstone äger rättigheterna till sitt verk i 50 år från och med det år då verket framställdes.

För att låna upphovsrättsskyddat material måste man först kontakta upphovsmannen och få tillåtelse till att använda dennes material till sitt syfte. Man måste också hänvisa till upphovsmannen när man lånar dennes material.

Google är en sökmotor, som visar bilder och material från andra hemsidor, och att endast hänvisa till Google är därför inte heller dugligt. Jag förstår varför lagen finns - men det låter som en massa jobb för att låna lite bilder om du frågar mig...

Därför använder jag mig endast av eget material och alla bilder du ser här är bilder som jag är upphovsman till.

XOXOX
Chocolove
©Chocolove 2011

# 18 - Insomnia


Att sova är bland det bästa jag vet. Jag älskar känslan av att ligga där inbäddad under mitt mjuka och fluffiga täcke, på min otroligt mjuka och komfortabla madrass. Helst ska rummet vara jättemörkt och väldigt svalt för att jag ska ha störst odds att sova som en gudinna.

Jag har periodvis alltid besvärats av sömnproblem - både med insomningen och att sova ostört. Jag har alltid föredragit att sova ensam i ett rum, fram till nu. Nu kan jag inte sova gott om inte min älskade V sover med mig.

XOXOX
Chocolove

# 17 - Neutrogena visibly clear blackhead eliminating daily scrub

Namn: Neutrogena visibly clear blackhead eliminating daily scrub
Pris: cirka 59 kr

Jag har länge letat efter det perfekta sättet och produkten att rengöra ansiktet med. Som den supertorris jag är kan jag tyvärr inte bara använda vad som helst. Vanlig duschkräm och tvål torkar ut min hud och får den att flagna. Men även fast jag slutat med det och istället använder olika ansiktsvatten måste jag i slutändan ändå använda någon sorts ansiktsscrub eller peeling några gånger i veckan. Vet inte om det finns några normer för hur ofta man får eller bör skrubba, men det går inte att låta bli ibland. Värst är det på vintern då kylan biter rätt hårt.

Jag bestämde mig för att testa Neutrogenas blackhead eliminating daily scrub, som jag märkte var rätt omtalad och gillad av många på diverse forum och så. Jag har nu testat denna skrubb i några veckor och känner att jag är redo att göra mitt utlåtande.

Konsistensen är riktigt bra, den är lite trögflytande vilket är ett plus enligt mig. Jag ogillar när produkter är för rinniga och odryga, men det är inget man kan säga om denna produkt. Det jag upplever som minus är dock att den innehåller väldigt lite skrubbkorn och skrubbar relativt dåligt enligt mig. Efteråt flagnar jag fortfarande, fast det är i en betydligt mindre utsträckning än innan. Doften är rätt neutral, varken god eller äcklig.

♥ ♥ ♥
Betyg: 3 av 5 möjliga

XOXOX
Chocolove

# 16 - Bravehead rund metallborste 44mm


Namn: Bravehead rund metallborste 44mm
Pris: 59 kr


Egentligen har jag vågigt hår, som vid längre längder blir rätt lockigt i topparna, och jag brukar i vanliga fall försöka undvika hårfönen för att minska slitaget på håret.
Men efter det att min frisör Emma rakfönade håret med en rundborste vid mitt senaste frisörbesök insåg jag att jag bara måste ha en sådan borste. Denna rackare är på hela 44 mm, och jag hade ingen aning om att den skulle vara så stor som den faktiskt är.

Vid frisörbesöket stoppade Emma lite L'anza trauma tratment i håret innan hon rakfönade håret torrt. Avslutningsvis toppade hon av det med lite silkesdroppar för glans och mindre trassel.

Om du följt bloggen så vet du att jag inhandlat trauma treatment, som är nån sorts leave in med värmeskydd, och att jag kommer att recensera det lite senare.

Fast jag måste faktiskt säga, att fastän det var svårt att komma åt håret närmast mittbenan, så gav borsten i kombination med trauma treatment väldigt mycket volym åt håret. Trots mina 23 år visste jag inte att det kunde vara så lätt att rakföna håret. Borstens storlek drar dock ner betyget något - hade gärna föredragit en lite mindre variant.

♥♥♥♥
Betyg: fyra av fem möjliga


XOXOX
Chocolove

# 15 - Melodifestivalen del 3

Jag har alltid varit en sann melodifestivalfantast, och älskar även Eurovision song contest. Varje år i maj sitter jag bänkad framför tvn för att följa årets Eurovision song contest, och du kan skriva upp att det kommer bli så även i år. Men att inte följa melodifestivalen är ju detsamma som att hoppa till slutet av boken - man missar ju en del om man bara ser Eurovision song contest.

Förra året blev jag helt tagen av gruppen Timoteij och deras bidrag "kom", och de fick även min röst. Även om jag gillade Anna Bergendahls bidrag "this is my life", så tycker jag än idag att Timoteijs låt är bättre i schlagersammanhang. Det tycker jag oavsett om låtskrivaren/låtskrivarna till "kom" har plagierat hela, eller en viss del, av låten(?).

 

Efter att ha följt den tredje deltävlingen måste jag gissa på att det blir Shirleys angels och Eric Saade som kommer att gå vidare till finalen. Dessvärre brukar det vara så att min personliga favorit sällan kommer direkt till final, eller ens vidare i tävlingen alls. I dagens deltävling är min favorit i alla fall Sara Lumholdt med sitt bidrag Enemy”. Hoppas att det kommer att gå bra för henne!

 

Lena ph var ju för övrigt skitbra ikväll!

 


XOXOX

Chocolove


# 14 - "Soft kitty" the big bang theory


Jag tycker att sången "soft kitty", som Sheldons mamma brukade sjunga för honom som barn i "the big bang theory", är så söt

"Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr purr purr".

XOXOX
Chocolove

# 13 - Panto-3


Namn: Panto-3

Pris: 1 förpackning á 192 tabletter cirka 220kr


Har du någon gång varit intresserad av att testa nåt utav alla dessa kosttillskott som sägs snabba på hårtillväxten samt förbättra kvalitén på både hår och naglar?
- Då vet du säkert redan vad Panto-3 är och vad det används för.

Men för de som inte vet kan jag meddela att tillverkarna menar att detta kosttillskott ger ökad blodcirkulation och näringstillförsel vid hårroten vilket förbättrar kvalitén på håret - men den sägs även förstärka naglarna.


Tabletterna ser ut så här...

 

Och allt du behöver göra är att ta 2 av dessa tabletter varje morgon, helst innan frukost. Det låter ju nästan lite för bra för att vara sant, eller hur?

 

Håret växer i snitt cirka 0,35 mm/dygn, 1-2 cm/månad och 12-15 cm/år. Det är ju inte särskilt mycket om man tänker att man försöker spara ut till långt hår...

 

Efter en snabb prisjämföring hittar jag dessa tabletter för ungefär 220 kr/förpackning à 192 tabletter. Den mängd tabletter motsvarar ungefär 3 månaders förbrukning, eller 96 dagar för att vara mer precis.

 

Innan jag beslutade mig för att köpa just Panto-3 kollade jag runt efter information och fann då att panto-3 verkade vara den tablett som funkade bäst för folk. Så jag beställde två förpackningar à 192 tabletter, som motsvarar lite drygt 6 månaders förbrukning. Jag har nu ätit Panto-3 i cirka 5 månader och kan först nu redovisa mitt resultat.

 

Så funkar dessa tabletter eller är det bara hokus pokus?
Tyvärr så är jag lite delad och vill egentligen varken säga bu eller bä om det. Jag personligen tycker att det funkar för mig, men det som funkar på mig kanske inte funkar på en annan.

Men ja, nog tycker jag att mitt hår har blivit av lite bättre kvalité, samt att det har mer glans och känns mer mjukt.

Och visst, nog tycker jag att mitt hår har blivit väldigt långt sedan jag klippte det relativt kort i juli, detta trots två klippningar. Jag tror dock att min allmänt dåliga och enformiga kost har påverkat resultatet, och att en annan med nyttig och vitaminrik kost kanske inte skulle märka någon större skillnad.

Däremot så skadar det inte att testa om man räknar på att man faktiskt bara slösar cirka 74 kr/månad om man köper den med 192 tabletter för 220kr.

Och 74 kr/månad är inte ett särskilt högt pris för att få vackert, friskt och långt hår om du frågar mig.


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Betyg: 5 av 5 möjliga

XOXOX
Chocolove


# - 12 The body shop Moringa body butter & shower gel

Jul, jul... strålande jul, och alla dessa julklappar som hör till.

Jag tycker att t.ex. parfymer, fina hudkrämer, deodoranter, hudmasker, scrubbar, peelingar, inpackningar och BUSar är underbara presenter att få både vid jul och på födelsedagar!

I år fick jag dessa två av min svärsyster.

Namn: Moringa body butter

Pris: cirka 165 kr

 

Namn: Moringa shower gel

Pris: cirka 100 kr


Min pojkvän gillar i alla fall själva doften av dessa produkter. Däremot kan han ibland påpeka saker som "men jisses, hur mycket parfym har du på dig??!" de gånger jag har använt moringa body butter på armarna och sparsamt satt lite parfym (ETT sprut) på halsen. Detta brukar han aldrig påpeka när jag är bodybutterfri.

Konsistensen på body buttern är helt underbart krämig och fet. Den absorberas snabbt av huden utan att bli särskillt kladdig eller jobbig. Tvålen är dryg och rengör riktigt bra. Den luktar dessutom exakt som hudkrämen, både i duschen och på huden efteråt. Overall är dom rätt bra, men jag kan inte annat än hålla med min pojkvän, de luktar båda gott - men de luktar för starkt!

(Precis som deras affärer. Jag tycker att det luktar överdrivet starkt inne på både body shop och lush, och jag undviker helst därför dessa butiker då jag mest får ont i huvudet av alla starka dofter inne i butikerna.)

♥ ♥ ♥
Betyg: 3 av 5 möjliga

XOXOX
Chocolove

# 11 - Snickerskaka

Idag har jag bakat något som kallas för snickerskaka. Vet inte riktigt om det borde kvalificeras som att baka, för det enda man gör är att röra ihop saker på svag värme i kastrull. Detta recept är så lätt att i princip vem som helst kan lyckas med det, oavsett tidigare bakkunskaper.


Om du inte redan har testat dessa underbara läckerheter tycker jag att du borde göra det.

 

Läs receptet på hur man förvandlar det här...

 


Till....

 

...det här!


Snickerskaka
9-10 dl Kelloggs frosties (enligt originalreceptet ska det vara osötade cornflakes, men jag är ett riktigt sockertroll)
1 burk jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl kokosflingor
1 dl strösocker
1 tsk vanillinsocker

Garnering:
1 blockchoklad (ljus eller mörk efter egen preferens på cirka 200g)

Gör:

Häll sirap och socker i en kastrull som du har på svag värme (det ska absolut inte koka eller brännas!). Tillsätta sedan hela bruken jordnötssmör och rör om tills jordnötssmöret har blandat sig med sockret och sirapen. Fortsätt röra om samtidigt som du tillsätter både vanillinsockret och kokosflingorna. Sist av allt tar du cirka 9-10 dl cornflakes, och lägger det i t.ex. en platspåse och krossar dom lite mindre bitar. När du blandat i cornflakesen ska smeten både kännas och se lite flottig ut.

 

När allt är färdigblandat plattar du bara ut smeten i en långpanna - en del vill ha väldigt tunna kakliknande tjocklekar på snickerskakan men jag tycker de blir bäst då de är ungefär 1.1,5cm tjocka. Avslutningsvis smälter man hela blockchokladen i antingen ett vattenbad eller mikron (bränn den bara inte!), och häller sedan över kakan. Låt kakan svalna i kylskåpet och skär sedan lämpliga bitar och servera som de är.

 

Bildserie

Så här ser den färdigblandade smeten ut

 

Utplattad och redo för the chocolate... Mmmm


Tips! Kakorna blir enligt mig godast när man inte har i för mycket cornflakes… Tar man i för mycket cornflakes hålls kakan dessutom inte ihop lika bra av smeten och den smular därför mycket lättare.


XOXOX
Chocolove

# 10 - Definition


Kärlek. Love.
Liebe. El amor. L'amour. Rakkaus

V & Chocolove

 


V säger (21:56): jag älskar dig för att när jag tittar på dig så får jag en konstig känsla
och får jag inte känna den känslan
känns de tråkigt
typ :P



Jag tycker att det var en väldigt bra beskrivning av hur det känns att älska någon.

XOXOX

Chocolove

# 9 - Vägen till hjärtat går genom magen...?

Hur många har inte hört talas om ordspråket "Vägen till mannens hjärta går genom magen", men varför skulle det påståendet endast gälla för män i dagsläget?

Tittar man på de klassiskt traditionella könsrollerna - där mannen arbetar och försörjer familjen, medan kvinnan sköter hushållssysslorna och matlagningen så kan jag förstå att ett sådant könsbetingat ordspråk uppstått.

Men det är ett nytt årtioende och ett nytt millenium, och könsrollerna försvinner mer och mer för var dag som går.
Kvinnor förväntas jobba och tvingas ibland till att försörja familjen som ensamstående mamma - men varför är det fortfarande alltför vanligt att en del äldre män inte känner sig bekväma med att hjälpa till och utöva de "kvinliga hushållssysslorna"?

Och vem är det som har bestämt att en kvinna alltid föredrar de intetsägande presenterna (som teddybjörnar och rosor) före ätbara gåvor till exempel?
Låt inte allting vara så traditionellt och könsbetingat!

Här har ni ett idealiskt exempel på en av nutidens män och det är min älskade V. På självaste alla hjärtans dag hade han köpt med sig semlor, dricka och tortillachips som present!
Jösses så originelt och eget gjort av honom, och det är precis en av alla anledningar till att jag älskar honom.
Men visst är det fint med blommor och det har han även gett mig många gånger om (på vanliga vardagar dessutom) - men skulle du inte uppskatta att för en gång skull få något oväntat och nytt? 


Älsklingssemlan

Jag kanske bara skiljer mig från mängden som tycker och tänker så. Huvudsaken är att V känner mig så pass bra utantill att han vet om att vägen till mitt hjärta gärna går genom magen.

XOXOX
Chocolove

# 8 - Balsammetoden, no poo, conditioner only...

Har du någonsin hört talas om att silikoner, mineraloljor och sulfater är skadliga för håret?
- Då har du hört talas om något som kallas för balsammetoden. Men vet du varför folk säger att silikoner är skadligt, vad sulfater gör mot håret eller vad som verkligen gäller för balsammetoden?

Här är mina före och efter bilder!

Före


Efter några månader

I detta inlägg kommer jag att försöka förklara den information som ofta glöms bort när trender så gärna vandrar från mun till mun och forum till forum osv... Det är precis det som har hänt med "silikoner och annan skit" sedan balsammetoden först kom till Sverige.

Vad går balsammetoden ut på?
Kortfattat går balsammetoden ut på att man undviker att ha silikoner och mineraloljor i håret för att i slutändan kunna sluta använda uttorkande sulfat-schampon. Istället för att tvätta håret med schampo väljer man alltså att tvätta håret med ett "tvättbalsam". Somliga väljer även att återfukta sina hårtoppar med ytterligare ett lite fetare balsam och detta balsam kallas ofta för ett "vårdande balsam" av bm-anhängare.

Hur går man till väga om man vill börja med balsammetoden?
Innan man börjar med balsammetoden är det viktigt att man tvättar håret noga med ett silikonfritt schampo som däremot innehåller sulfater. Detta för att de tvättar bort silikoner och mineraloljor. När håret sedan är rent och helt silikonfritt kommer man därefter sluta använda både sulfat-schampon samt hårprodukter som innehåller silikoner och/eller mineraloljor.

Kom ihåg bara att det kommer att gå åt en större mängd balsam än vad du är van vid schampotvättar, och att du vid varje tvätt måste massera hela skalpen (och håret närmast hårbotten) noggrant.

Men blir inte håret fett av endast använda balsam?

När man beslutar sig för att gå från schampotvätt till balsammetoden (A.K.A no poo), genomgår hårbotten en övergångsfas (mer omtalat som the ugly phase) som kan vara olika länge för alla. Denna period går oftast över efter några månader när hårbotten inser att den inte längre uttorkas.

Hur vet du om ditt schampo, balsam eller annan produkt innehåller silikoner?
Tyvärr finns det ingen genväg här. Det enklaste är om man ägnar en stund till att lära sig själv hur man upptäcker silikonerna i innehållsförteckningen. Längre ner kommer jag även länka till en sida som har listor över godkända balsam och produkter för de som är intresserade.

Men ett tips (som också kommer från hemsidan) är att lära sig att de allra flesta silikonerna slutar på -cone eller -xane.

Några exempel på vanliga silikoner:
Amodimethicone
Dimethicone
Cyclopentasiloxane


Mineraloljor anses också vara svårlösliga. Dessa heter ofta mineral oil/mineralolja i innehållsförteckningen eller nånting i stil med paraffin eller Petroleum.
Majoriteten av alla schampon, balsam, hårfärger & efterbehandlingar, inpackningar, silkesdroppar, leave-in och värmeskydd innehåller både silikoner och mineraloljor - oavsett om det är dyra frisörsprodukter eller lågprismärken.

Så, med det sagt kan jag fortsätta att förklara varför balsammetoden går ut på att undvika dessa två ämnen.

Tyvärr kan jag inte visa någon bild på hårets uppbyggnad, men föreställa dig att varje hårstrå ser ut som fjällen på en fisk eller som tegelpannorna på taket, där fjällen ligger överlappande med varandra. Detta är hårstråets yttre lager som kallas för fjällskiktet, och dess funktion är bland annat att bibehålla fukten i hårstrået.

Fjällskiktet är känsligt för en del kemikalier och värme, och det som händer när man t.ex. tvättar håret med starka schampon eller bara sköljer håret med varmt vatten är att dessa små skikt öppnas. När de inte längre är förslutna och överlappande så blottas hårets "cortex", och håret blir då mer fragilt än vanligt.

"Silikoner och skit"... men vänta nu, det där stämmer ju inte
Silikoner är inte farliga i sig, det enda de gör är att de lägger sig som en hinna runt håret. Ungefär som den där comfort-tampongreklamen (om de nu heter så). Att ha en hinna runt hårstrået, det verkar ju inte så farligt - eller hur?

Denna skrämselvåg om silikoner vill få oss att tro att silikoner endast är skadliga för håret, men sanningen är den att silikoner även gör stor nytta. De ger till exempel det överlägset bästa värmeskyddet i dagsläget.
Och tack vare just den åtråvärda egenskapen tillsätts det därför silikoner i de flesta värmeskydd, inpackningar och balsam som tillverkas, men låt dig inte luras för de kan även finnas i en del schampon.

Så varför denna skrämselvåg mot silikoner? 
Det kan vi tacka Lorraine Massey, författare av boken curly girl, för. Eller masshysterin har vi själva skapat, men vi får tacka henne för "conditioner only"-metoden som på svenska fått begreppet balsammetoden.

Att balsammetoden är så pass omtalat och känt i Sverige kan vi tacka frisören Annika för. Hon blev less på den ständiga häxjakten på lockigt hår och grundande hemsidan samt forumet lockig.se, som till stor del handlar om just balsammetoden.

Men nog om det - nu går jag tillbaka till Lorraine Massey. Kortfattat kan man säga att hon la märke till hur fragilt, kräset och svårvårdat sitt lockiga hår var, och hon lyckades hitta ett sätt som hon tyckte var det bästa sättet att ta hand om sitt lockiga hår på - nämligen att sluta använda schampo.

Men om silikonerna är så bra och ger så bra värmeskydd, hur kan de vara skadliga?
Silikonerna är i flaskan vattenlösliga, men så fort de kommer i kontakt med håret så upphör de att vara vattenlösliga. Det betyder att silikonerna stannar kvar i håret tills man tvättar bort dom - men det kan bara göras med starka och uttorkande tensider (oftast sulfater). Där har du alltså boven i dramat och silikonernas akilleshäl!

Men varför skulle man vilja ta bort silikonerna om de skyddar håret och gör det mindre trassligt osv?
Under kortare perioder händer det inte så mycket om man har silikoner i håret. Men med tiden sägs det att det bildas något som jag endast vet kallas "build up", och det är väl någon form av beläggning på håret. Sen får du inte glömma den skyddande hinnan som silikonerna skapar - den funkar som en barriär åt båda hållen och stänger därför också ute fukt vilket håret behöver.

The good, the bad & the ugly

Nu har jag gått igenom det bra och det dåliga. Härnäst finns det bara en sak att ta tag i - tensiderna som magiskt tvättar bort silikoner och mineraloljor (samt en del andra svårlösliga ämnen) men som samtidigt torkar ut håret.

De allra vanligaste sulfaterna man ser är:
Sodium Lauryl Sulfate (SLS)
Sodium Laureth Sulfate (SLES)
Ammonium Lauryl Sulfate (ALS)
Ammonium Laureth Sulfate (ALES).

OBS! Dessa sulfater kan ibland finnas med i en del balsam och inpackningar, men om sulfaten står långt ner i innehållsförteckningen är den oftast endast med som emulgering och är därför inte särskilt skadlig för håret.

Sulfater är extremt uttorkande och har den effekten på både hår och hårbotten. När hårbotten blir uttorkad producerar den mera talg, vilket får håret att se smutsigt ut. Detta leder ju till ytterligare en tvätt av håret, vilket torkar ut hårbotten ännu mer och så fortsätter det tills man kanske måste tvätta håret varje dag...

En del balsammetodister kan klara sig med endast 1-2 hårtvättar i veckan, även om det givetvis finns de som behöver/vill tvätta oftare än så. Det fina är att balsam inte alls är särskilt skadligt för håret, och det gör att man kan tvätta håret oftare utan att åstadkomma någon större skada på håret. Well, om man bortser från att varmt vatten faktiskt öppnar fjällskikten och att t.ex. överdrivet frottéhandduksgnugg aldrig är bra för håret. Gå in på lockig.se och läs mer om t.ex. vilka ämnen du ska undvika, vilka balsam du kan använda osv.

Även om balsammetoden ursprungligen mest kanske var tänkt för lockigt hår, så kan alla hårtyper gynnas av denna skonsamma metod. Särskilt dyrt är det inte heller då tvättbalsam (som t.ex. naturelle-, coop X-tras- och biltemas balsam) vanligtvis kan köpas för cirka 15-25 kr på de flesta matvaruaffärer. Balsammetoden kan dessutom möjligtvis bespara dig lite klippningar då håret kanske inte slits lika fort...

Balsammetoden - ett riktigt klipp!

XOXOX
Chocolove

# 7 - Lucky number se7en

Eftersom att det mesta av det jag beställt faktiskt är hårgrejer (som schampo, balsam, inpackningar och leave-inprodukter) som tar tid att pröva, så tänkte jag att jag först skulle börja med att skriva om en del saker som inte direkt var hårproduktsrelaterat.

Dessa saker tänkte jag bland annat skriva om inom en snar framtid...


&
Moringa dusch gel och Moringa body butter från the body shop


Neutrogena visibly clear blackhead eliminating daily scrub


En rund borste som jag tänkte använda till rakföning och styling



Panto-3



LCHF


... och balsammetoden!

Jag håller redan på att arbeta på nästa inlägg som kommer att handla om balsammetoden. Denna metod ska vara väldigt skonsamt för håret, och jag kommer härnäst blogga om min tid som balsammetodist!

Är du trött på att håret ständigt ser flottigt ut samt att det är så torrt och slitet? Då bara måste du läsa mitt nästa inlägg!

XOXOX
Chocolove

# 6 - "Företag D"

Här kommer innehållet på mitt sista paket från "Företag D".


Paket D


Innehöll...


 


L'anza hair repair leave-in protector




L'anza protein hair repair protein plus





L'anza healing color care schampo & L'anza trauma treatment




L'anza healing moisture moi moi masque




L'anza
powder up texturizer



Revlon nutri color creme 734 coppar gold

Som den icke-frisör jag är visste jag inte att man måste förpigmentera alla hår innan de går från platina blont till mörkare nyanser, och det resulterade ju såklart i att mitt hår fick lite grön/gråa skiftningar. För att fixa detta läste jag på ett forum om att man kan testa tillsätta lite röda eller orange pigment. Det var då jag hittade Revlons inpackning med pigment i (som mest endast biter på färgat hår), så jag tänkte grönt+rött måste bli bra! Det ska i alla fall bli kul att testa den.


XOXOX
Chocolove

# 5 - "Företag C"

Fortsätter väl i bokstavsordning nu när jag ändå är på G. Denna lista blir däremot betydligt mycket kortare än föregående inlägg (fastän det inlägget hamnar längre ner). Efter bokstaven b, så kommer ju bokstaven c - så här har ni min beställning från "Företag C".

Jag får inte glömma att meddela att jag även fick med en gratisgåva, vilket alltid uppskattas - för ärligt talat, vem gillar inte att få gratissaker liksom(?).

Här har ni paket C...



Och innehållet är inget mindre än...




Toppik + Toppik sprayapplikator!


Denna fantastiska produkt har jag velat testa länge men jag har aldrig riktigt kommit till skott. Men nu ska jag sluta grubbla och svära över mitt typiskt skandinaviska tunna hår och äntligen ge det ett försök.
Hoppas verkligen att Toppik funkar! :)


Vad var gratisgåvan då...?



Jo, nämligen 3 stycken brun-utan-sol-servetter :)


XOXOX
Chocolove

# 4 - "Företag B"

Intresserad av att höra om hur bra TIGIs nya urban resurrection 3 schampo & balsam är? Eller kanske vill du veta om Maria Nilas inpackning samt balsam är bra? Framöver kommer recensionerna och jag testar även ett balsam från märket d:fi - så glöm inte att följa min blogg!

Tänkte att jag skulle fortsätta med att skriva på listan över vad mina kommande recensioner kommer att handla om. Eller rättare sagt tänker jag avslöja ytterligare ett av mina pakets innehåll... ;)
Eftersom att jag gillar anonymiteten i mitt namnsystem så fortsätter jag med att kalla nästa företag för "Företag B".


Här har du paket B som jag fick hem i tisdags...



Det paketet innehöll...




Bravehead
rund metallborste 44mm





d:fi d:struct volume boosting conditioner

 

 




Bravehead Kabinett clips 12-pack

 

 



Maria Nila I care deep intensive treatment





Maria Nila I care detangling conditioner





TIGI bedhead urban resurrection 3 shampoo & conditioner


Jag har redan börjat använda produkterna från TIGI samt lite annat smått och gott från de andra paketen jag beställde. Denna hårvårdsserie från TIGI rekommenderade min frisör Emma mig att köpa då den tydligen är tillverkad just för sönderblekt hår. Fullständig recension om TIGIs nya hårvårdsserie samt de andra produkterna du sett här kommer senare - missa inte det!

XOXOX
Chocolove

# 3 - "Företag A"

Nu är alla hjärtans dag över och min älskade V sover och drömmer om sitt drömjobb <3

Jag vet att jag lovade att berätta lite om de saker jag beställt, så jag tänker börja med det företag som jag kommer kalla för "Företag A" och det tråkiga som hände med den beställningen.

Paket A
Innehöll 3 stycken hudlotions på 944 ml...

Märket på kartongen har inget med produkten jag skrivit om att göra, utan är endast den kartong jag fick varorna i.

(Fruit of the earth har inget med inlägget att göra)


Eftersom att jag tidigare varit kund hos "Företag A" slängde jag in ytterligare en beställning till dem, men detta visade sig senare vara ett STORT MISSTAG!

För det första så bestämde sig försäljaren för att denna gång skicka paketet med Schenker, så paketet kunde jag hämta ut tidigast 6 dagar efter det att beställningen var lagd! Det må ju vara, men eftersom att det på produktinformationen stod att en utav hudkrämerna skulle, och då citerar jag, "lukta jättegott" så beställde jag 2 sådana flaskor. Det gjorde den verkligen inte! Jag tycker att den luktar hö eller möjligtvis stall. Inte direkt den lukten jag är ute efter...

Efter mailkontakt med försäljaren får jag höra att alla minsann gillar olika dofter - men att jag fortfarande kan returnera alla 3 flaskor om jag står för frakten (som enligt henne skulle gå på 100 kr). Men det är ju lite drygt en tredjedel av det jag fick ge för hudkrämerna, så det känns föga värt besväret det innebär att returnera dem.

Jag tycker att om man ska gå ut med ett sådant påstående, d.v.s att något "luktar jättegott" - att åtminstone i snitt minst 6 av 10 (majoriteten) ska tycka att doften luktar gott. Men jag betvivlar faktiskt starkt att majoriteten skulle tycka att krämen "luktar jättegott". Falsk marknadsföring om du frågar mig...

Okej om den hade luktat omgillade dofter som rosor, liljekonvalj, kokos, vanilj, blommor, musk, fruktigt, sött osv - men hö/stall (?)

Nä...
Usch, fy, tvi och blä för företag A

XOXOX
Chocolove



# 2 - Alla (hela och brustna) hjärtans dag

Idag är det alla hjärtans dag som alla säkert alla redan vet. Men visste du att vi firar alla hjärtans dag idag tack vare en eller flera martyrer vid namn Saint Valentine? Jag finner det rätt så ironiskt att vi beslutat oss för att fira kärlek på en dag som historiskt sett brännmärkts av döden och slutet. Med det sagt kan jag ju inte förneka att jag älskar att få presenter, choklad och blommor för det.

Här är några rosor som min älskling gett mig


Eftersom att jag kom igång så sent med bloggen så har jag en del saker att skriva om i efterhand. För att kortfattat keep you up to speed så har jag under de gångna veckorna beställt en hel del varor från olika internetbutiker. Jag tänkte att jag skulle amatörrecensera dem lite senare och även berätta om de olika produkterna lite mer utförligt.

Avslutningsvis vill jag sända en tanke till alla som inte har någon att fira denna dagen med.

Glad alla hjärtans dag allihopa! <3<3<3

XOXOX
Chocolove

# 1 - Chocoiove

Nu är jag äntligen färdig med både namn och tillfällig design på bloggen, men tyvärr fick jag inte det namn jag ursprungligen ville ha - Chocolove - men jag vägrar heta något annat så det får bli ett "i" istället för "L".

För de som undrar så är "Chocolove" en karaktär i en mangaserie som min älskade pojkvän V gillar, men det är också det pseudonym som jag har valt att kalla mig här på blogg.se.

Här är en bild på mangakaraktären Chocolove som jag har ritat

Här har jag ritat av mangakaraktären Chocolove.

Under den närmaste tiden kommer det hända mycket - kommer spendera mycket tid på att försöka ändra designen så att den blir precis så som jag önskar. Försök att uthärda experimentstiden och istället följa budskapet bakom. Vem vet, du kanske lär dig ett eller annat! :)

Vi ses i ett annat liv!

XOXOX
Chocolove

RSS 2.0