# 106 - Bacardi breezer 2

Den här är också god =)

 

XOXOX

Chocolove


# 105 - Bacardi breezer

Den här Bacardi breezern är jättegod! :)

XOXOX
Chocolove

# 104 - What's for dessert?

Jag absolut älskar sånna här desserter. Dom är ju så underbart goda!

 

I måndags var jag ju och simmade för första gången och då simmade jag i cirka 35 minuter. Det hela slutade med träningsvärk i rygg och nacke, samt lite i muskeln vid smalbenet på högra benet. Därför tog jag ett litet uppehåll så att kroppen skulle få återhämta sig...

 

Men idag har jag hoppat upp i sadeln igen och har faktiskt simmat i minst 40 minuter i alla fall. Denna gång känns kroppen bättre och det gör mindre ont. Få se om det blir simning imorgon också...

 

XOXOX

Chocolove


# 103 - Bästa sköljmedlet någonsin!

Tänkte bara tipsa om detta sköljmedel som doftar gudomligt gott när kläderna torkar! Har haft svårt att hitta en ny favorit sen min förra, "vanilla orchid", slutade tillverkas i stora och billiga format.

XOXOX
Chocolove

# 102 - Surikaten

XOXOX

Chocolove


# 101 - Den längsta minuten i ens liv

Apotekets graviditetstest

De flesta kvinnor i min ålder har nog någon gång i sitt liv upplevt att mensen är någon dag sen. Efter ett tag kan det till och med gå några dagar utan att man tänker alltför mycket på det. Sen inser man att det gått över 38 dagar sen man sist hade mens...

För somliga kan detta säkert vara positivt och rent av önskvärt om de nu försöker få barn.

Den minuten testet avläser urinet är nog den längsta minuten man kan uppleva i sitt liv...
Negativt... "inte gravid".


XOXOX
Chocolove

# 100 - När en dörr stängs, öppnas en annan...

Just nu i skrivande stund, befinner sig en kvinna på denna jord i sin första förlossning. Hon är nu öppen 1,5cm. Snart kommer hennes underbara pojke till livet. Det är ironiskt hur någonting så fint kan ta slut helt plötligt, samtidigt som någonting så fint just har börjat...

Som fotnot vill jag säga att jag nu firar mitt 100:e inlägg! Tack till alla som följer bloggen ♥

XOXOX
Chocolove

# 99 - Första simmet

Oj, det var betydligt mycket jobbigare att simma än jag förväntat mig. Tror att jag kommer ha träningsvärk i skulderbladen/ryggen imorgon faktiskt... Pinsamt värre.

Nu har jag och morsan i alla fall varsitt årskort på alla badhus i kommunen, så nu har vi inga ursäkter längre :)

XOXOX
Chocolove

# 98 - strut my stuff

Idag är det premiär för badhuset för mig som undvikit det i många, många år. Jag gruvar mig för tanken att endast vara iklädd en baddräkt och ha resten av kroppen fullt synlig för allmänheten. Men idag ska jag göra det. Idag så kommer jag att strut my stuff in a bathing suit!

XOXOX
Chocolove

# 97 - Earth hour


Det har varit en väldigt händelserik helg! Vinnaren av Let's dance har korats, baddräkten har äntligen kommit, sommartiden skall ställas in och vi har i lördags haft vår femte, årliga "Earth hour".

Earth hour kallas den timman då folk runt om i världen uppmanas att släcka alla lampor, för att ta ståndpunkt för vår planets välmående. I år hölls earth hour lördagen den 26 mars mellan kl 20.30 och 21.30.

Självklart följde vi dessa rekommendationer i vårat hushåll och hela vårt hus var därför endast belyst  med stearinljus under lördagskvällen. Jättemysigt, och för en god sak!

XOXOX
Chocolove

# 96 - Min fina baddräkt


Glömde skriva att jag fick min SMS-avi för baddräkten i fredags, så jag var och hämtade ut den då. Dock har jag inte hunnit till badhuset än, men imorgon då ska det simmas!

Njut nu av våren och försommaren gott folk!

XOXOX
Chocolove

# 95 - Sommartider

Jag vaknade till en smärre chock idag - kollade på mobilen och den visade kl 10, kollade sedan på datorn efter det och den visade kl 11. Kom sedan på att det är dags för att ställa om klockorna till sommartid! Så kl 2, natten till den 27:e mars, skall klockan ställas fram en timma till kl 3 :)

SOMMARTIDER HEJ HEJ SOMMARTIDER!

XOXOX
Chocolove

# 94 - For every for(rest)um there's a troll


Har nyligen börjat söka efter roliga forum att hänga på, och har hittat några stycken som jag frekvent besöker.

Jag tycker att forum är en rätt underhållande aktivitet, samtidigt som det är ett väldigt effektivt sätt att samla mycket kunskap på. Har du ett problem, kasta ut det till universum och det finns nästan alltid någon som kan hjälpa dig...

Dock märker jag mer och mer av forumens baksidor ju längre man iakttar och hänger där. Dessa baksidor består mest av "forumtroll", som jämt och ständigt ska leta bråk och sedan gå till personangrepp.

Dessa forumtroll är precis som en mogwai - man bör inte mata dom med nånting, eftersom de då blir riktigt, riktigt elaka och fula.

Under helgerna har jag som vanligt väldigt mycket att göra, så jag kommer tyvärr inte hinna skriva så mycket dagarna framöver. Men jag önskar er alla en riktigt trevlig helg, så hörs vi till veckan igen! :)

BEWARE OF THE TROLLS!

XOXOX
Chocolove

# 93 - Hatar sena leveranser


Skrev ju att jag beställde en jättefin baddräkt för över en vecka sedan, närmare bestämt 10 dagar sen. Den har fortfarande inte dykt upp ännu :(

Jag som hade tänkt fara och simma på badhuset.... blir så irriterad när det tar så länge när jag vill sätta igång NU! Inte imorgon, utan nu. Snart lånar jag en baddräkt alltså...

Om den inte kommer idag så tror jag seriöst att jag lånar en baddräkt och åker och simmar.


XOXOX
Chocolove


# 92 - Vira blåtira!

Gick omkring på en mataffär och fick till min stora förvåning se att dom sålde Vira blåtira! Jag trodde att dom hade slutat tillverkats för gott...

XOXOX
Chocolove

# 91 - Melontugg is the shit!

För de som inte vet det redan så kan jag meddela att melontuggummin är jättegoda! Kan sitta och tugga på sånna här i evigheter. Jag ÄLSKAR melonsmaken.

 

XOXOX

Chocolove


# 90 - Skatt

I all uppståndelse av jobb och drogtester har jag glömt bort att skriva att jag, likt många andra svenskar, loggade in på skatteverkets hemsida igår och kollade vad jag skulle få tillbaka i skatt. Som alla andra år jag arbetat och skattat får jag tillbaka pengar, vilket är jätteskönt!

 

I år får jag tillbaka runt 7 lakan, så nu är man i exstas över både jobbet och skattepengarna :)

 

XOXOX

Chocolove


# 89 - 22 mars 2011


Vilken otrolig dag den 22:a mars 2011 skulle visa sig vara...

Jag skrev ju tidigare om den där hälsokontrollen jag skulle göra, och jag gjorde den igår. Det var inte så obehagligt som jag förväntade mig att det skulle vara. Jag fick fylla i 5 olika sidor med hälsofrågor, sen lämna ett pissprov för drogtest och sist av allt göra ett hörseltest. Allt tog runt 1 timma med lite väntetid. Detta gjorde jag mellan 13.00 och 14.05.

Klockan 14.13 sitter jag i bilen körandes på väg därifrån, då den nya enhetschefen ringer och erbjuder mig ett jobb hos dom också. Det är så typiskt, först vill ingen ha en - och sen vill flera ha en samtidigt...

Det är ju i och för sig roligt att man känner sig lite åtråvärd på arbetsmarknaden.

XOXOX
Chocolove


# 88 - Annonsen som gör män till sexobjekt - vilket skämt!



Läste en artikel om att en annons har blivit anmäld till reklamombudsmannen för att den anses "göra män till sexobjekt" - VILKET SKÄMT! Artikeln, som är skriven av Aftonbladets reporter Helena Utter, finner du HÄR.

MENHERREGUD!

Kvinnor har gjorts till sexobjekt i flera år och nu helt plötsligt är det värsta skandalen att någon använder en fiktionell figur i kalsonger för att sälja sina boxerpaket. Alltså hallå, boxerrobban är inte ens en verklig person, hur kan det ens uppfattas som kränkande för män?

Inte fasen är det många som bryr sig om hur reklam och media påverkar unga tjejer i dagsläget. Inte är det mycket som skyddar deras ömtåliga sinnen mot sådant. 

Istället för att ta itu med de verkliga problemen debatteras det på SVT om att bloggaren Kissie får tjejer att må dåligt med sin blogg och sin barnmats-diet. Alltså, Kissie må säga och göra oigenomtänka saker för att provocera eller locka fler läsare, men det hon gör är ju endast en liten del av alla de hundratals intryck som samhället matar dagens ungdomar med dagligen.
XOXOX
Chocolove

# 87 - Sömnlösa nätter


Usch, det är helt otroligt hur magen kan vridas och vändas av ångest och förtvivlan över jobb.

Idag kommer bli en sömnlös natt - detta på grund av ett potentiellt jobb och att nerverna sätter in...
Inte nog med det, jag förväntas även göra en hälsokontroll med pissprov!
NERVÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖS!

XOXOX
Chocolove

# 86 - Klimatförändringar

Usch, jag satt och surfade runt och fick till min stora förvåning se en oroväckande artikel om isbjörnar - tydligen så svälter dom så pass mycket att en del har tvingats till kanibalism. Det är ju riktigt hemskt ur alla perspektiv...

Vad gör vi människor med dessa stackars djur egentligen? Hur länge ska vi förneka den globala uppvärmningens existens? Hur länge dröjer det innan vi lyckats utrota ytterligare ett vackert och oskyldigt djur? Kommer nästa generation aldrig få uppleva dessa ståtliga och majestätiska djur?

Jag blir så ledsen för djurens skull...

XOXOX
Chocolove

# 85 - Hemmagjorda ansiktsscrubbar

Jag har blandhy och kan därför tycka att det är väldigt svårt att hitta en ansiktsrengöring som funkar både på de torra och feta områdena.

Eftersom att jag även försöker vara ekonomisk kanske jag inte alltid känner för att köpa en dyr märkesscrub för ansiktet, utan jag letar istället alltid efter billigare alternativ.

Jag läste då om att man kan göra egna ansiktsscrubbar och tänkte därför dela med mig om vad jag har läst.

Ett väldigt simpelt och bra alternativ är att ta sin vanliga ansiktsrengöring och bara tillsätta lite peelingeffekt.
Saker som har bra scrub/peelingeffekt är:

  • Socker
  • Bikarbonat
  • Salt
  • Havregryn
  • Finmald mandel
  • Kaffesump

Då tillsätter man bara lite utav peelingkornen i krämen och masserar försiktigt ansiktet i cirkulerande rörelser. När man är färdig sköljer man sedan bort blandningen på direkten.

Om man inte har någon ansiktsrengöring kan man göra olika blandningar själv med naturliga ingredienser.
Exempel på det kan vara att använda antingen honung, naturell yogurt, mosad avokado eller någon matolja, som man sedan blandar med någon utav peelingkomponenterna. Då använder man bara blandningen på samma sätt som jag beskrev innan och ser sen till att man får bort alla rester efteråt.

XOXOX
Chocolove

# 84 - Maxim Sensitive Antiperspirant Roll-On - För känslig hud

Namn: Maxim Sensitive Antiperspirant Roll-On

Finns att beställa hos www.gents.se eller så klickar du HÄR för att beställa

 

Enligt tillverkarna så är Maxim sensitiv en mildare variant av Maxim, och innehåller endast 10.8% av den aktiva substansen istället för 15%.

Maxim sensitiv ska motverka de kraftigaste svettningarna tack vare sin patenterade formula och den aktiva ingrediensen aluminiumklorid. Tillverkarna prisar även produkten och påstår att den inte bränner så som andra antiperspiranter kan göra.

Maxim sensitiv kan användas under armar, på rygg, bröst, händer och fötter. Normalt håller en Maxim roll-on i 2-3 månader beroende på användning.

Maxim sensitiv appliceras sparsamt på kvällen innan sänggående.

 

Testområde: armhålorna

Precis som med den lite starkare maxim deon sved det lite i armhålorna till en början, men detta gick över väldigt fort. Efter det så upplevde jag inga mer problem eller obehag.

Maxim är den första antiperspiranten som jag har hittat som är både effektiv och behaglig att använda, samtidigt som den är prisvärd och faktiskt håller vad den lovar. Numera känns inte sommaren och värmen så besvärlig längre...

Däremot kan jag inte påstå att jag märkte någon större skillnad på varken resultatet eller hållbarheten, trots att Maxim sensitiv ska vara mer mild. Den sved lika lite/mycket som den andra Maxim-deon, samt att den höll lika länge och var lika dryg att applicera.

Jag otroligt nöjd med båda två varianterna och kommer fortsätta att köpa och använda Maxim i framtiden.

Rekommenderar den starkt till er som vill bli av med svettningen!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Betyg: 5 av 5 möjliga

XOXOX
Chocolove

# 83 - Kyckling med cashewnötter

Fan vad jag älskar wokad kyckling och grönsaker med oystersauce! Försöker hela tiden förbättra det här receptet som baseras på kyckling och cashewnötter.

Här använder jag färska böngroddar, zucchini, grön paprika, lök, purjolök, samt lite frysta thaiwok-grönsaker.

Helst av allt vill jag bara använda färska grönsaker, men ibland är det svårt att hitta allting färskt.
Då får man välja mellan konserverade grönsaker (som smakar konstigt och dåligt) eller frysta grönsaker (som bara smakar dåligt).

Ett tips är att besöka butiker som inriktar sig på utländska produkter och råvaror.
Vi har en thaishop där jag bor och där hittar man en massa gott! Chilipasta, oystersauce, frukt, saker till vårrullar etc.

XOXOX
Chocolove

# 82 - Bitterfitta

Jaha, då ska landstinget börja jaga en också... suck. Trodde det var från det år man fyllt 25 år som man skulle bli inkallad till cellprovstagning men jag antar att jag hade fel.

 

Eftersom att det är min första provtagning ska jag vara ärlig och erkänna att jag inte visste så mycket om det här innan jag läste på lite om det. Tydligen så görs provtagningen för att kolla efter cellförändringar i livmodern, som i sin tur kan orsaka cancer.  Human papillomavirus (HPV) är ett väldigt vanligt förekommande virus som kan smitta via samlag. Tydligen kan en del varianter av detta virus öka chanserna  till cellförändringar och cancer för en del, och typ 16 och 18 står för nästan 70% av fallen. Genom cellprovtagning kan man upptäcka cancer tidigt, även om cellprovtagningen i sig inte förebygger cellförändringar. Istället finns det nu ett vaccin för det.

 

Gardasil är vaccinet som skyddar mot en del HPV, som tas i överarmen sammanlagt 3 gånger inom en 6-månaders intervall (0-, 2- och 6 månader). Vaccinet tas med fördel före sexdebuten, men kan hittills tas av alla kvinnor upp till 45 års ålder. Desto värre kostar bara själva vaccinet (år 2009) sammanlagt 3354 kr, eller 1118 kr per dos + läkarkostnader. Studier på unga pojkar har gjorts med positiva resultat, och just nu pågår även studier för män.

 

Sammanfattningsvis så tror jag i alla fall att jag inte kommer att gå på cellprovstagningen. Jag tycker dock att det är helt galet sjukt att detta är ytterligare en sådan sak som kvinnor måste betala för. Det räcker inte med mensartiklar, preventivmedel, aborter, graviditetstest, akuta p-piller, mammografier osv - nu måste man betala på ytterligare ett sätt för att ha sex också. När det finns ett alternativ för att utrota HPV - varför görs inte det?

 

Gardasil borde vara gratis eller åtminstone täckas av högkostnadsskyddet för alla!


XOXOX

Chocolove


# 81 - Promenad


Gårdagen bjöd på en mycket trevligt kväll med underbart sällskap. Jag hann både umgås med min älskade V och min bästa väninna.

Men ibland kan samhället verkligen få en att avsky den man är, och det är ju helt sjukt egentligen! Jag är så less på att man måste leta överallt efter kläder som passar ens kroppsfigur. Igår var vi på jakt efter en baddräkt, men efter att ha gått i ett flertal butiker så insåg vi att det inte fanns någon baddräkt med byglar som passade mina bröst. Så nu blir det att sitta och kika över nätet efter någon fin baddräkt till mig.

Btw så älskar jag tågrälsen, tycker dom är så otroligt fina!

XOXOX
Chocolove

 


# 80 - Godis på hjärnan

Jag var på en godisaffär och fick syn på denna söta glassgodis och jag var bara tvungen att köpa en för att smaka! Visst är den jättesöt? Det fanns blåa glassar också, men jag bara älskar rosa och därför blev det en sådan! Dessvärre var den inte så där jättegod.

Just nu så håller jag på att testa den sista produkten mot svettning och kommer inom kort skriva en recension på produkten. Håll utkik!

Nu ska jag dricka lite kaffe och sätta mig ute i solen en stund...
Och kaffe - det dricker man med lite mjölk!

XOXOX
Chocolove

# 79 - What a wonderful world

Vad roligt att se att jag några trogna läsare som kollar bloggen varje dag ♥

Tyvärr har jag inte hunnit uppdatera något under dagen då jag har varit med min älskade V, och vi har både grillat och pimplat. Själv fick jag två små fiskar - en simpa (har jag lärt mig att taggisen heter!) och en aborre. Älsklingen fick ingen fisk tihi. Vi kanske har bättre fiskelycka nästa gång!

Här kommer lite bilder från dagens äventyr


















XOXOX
Chocolove

# 78 - Grand finale

Ja, som utlovat kommer här ett inlägg om finalen i melodifestivalen 2011.

Jag har tidigare påpekat att jag inte är nöjd med utbudet i år, men trots detta har jag två favoriter som jag vill ska vinna. Det är männens år i årets melodifestival, och jag tror starkt på att vi kommer ha en manlig segrare i år.

Mina favoriter är Danny Saucedo med sitt bidrag "in the club" och flickfavoriten Eric Saade med "popular". Båda två bjuder på en riktigt bra och underhållande show och har mest "schlageranda". Förhoppningsvis så vinner någon utav dessa två, men jag brukar ju alltför sällan få som jag vill i varken finalen eller delfinalerna.

GO DANNY! GO SAADE!

XOXOX
Chocolove

# 77 - Halvtorra viner


Riesling by the river

Idag har jag lärt mig nånting nytt!
Jag frågade tanten på systembolaget om hon kunde tipsa mig om några söta, vita viner. Då visade hon mig några stycken och jag fick även lära mig hur man skiljer vinerna åt. Tydligen så är torra viner osöta och de halvtorra söta. Så vill man ha sötma ska man satsa på halvtorra viner.

XOXOX
Chocolove

# 76 - Två val

Dagen kan utspela sig på två sätt, antingen så åker jag och pimplar eller så åker jag och handlar och går omkring på en massa affärer. Jag tror det lutar åt det senare alternativet faktiskt, då kan man köpa med sig lite gott, vitt vin till melodifestivalen :)

Ska börja göra mig i ordning. Hoppas er favorit vinner i mello! Om jag hinner så kommer jag nog skriva ett till inlägg som bara handlar om finalen...
Ha det bra!

XOXOX
Chocolove

# 75 - Guiden till hur du tar lyckade "egobilder"

Här är guiden till hur du lyckas ta en riktigt bra egobild.

(Läs den med en nypa salt)

 

Ni har säkert sett alla dessa egobilder i bloggar, på msn, facebook, myspace, twitter, kontaktsidor och så vidare. Så tänker man "hur fasen lyckas de alltid bli så snygga på sina bilder?". Det är för att de har kommit på knepet hur man fotograferar sig själv på bästa sätt.

Guiden finner du här!

 

1. Vinkeln är a och o när det kommer till att framhäva sina bästa sidor. Den vinkel som funkar bäst för de allra flesta är när kameran är lite snett ovanför huvudet, så att kameran riktas neråt på ansiktet.


2. Steg två är att vrida huvudet lite åt något utav hållen, så att man får lite dimensioner i bilden.


3. Ögonen och munnen utgör den största delen i om bilden blir lyckad, så i steg tre gäller det att se till att spänna upp ögonen lagom mycket och le med dom, samtidigt som man måste pluta lite grann med läpparna. Öva lite i spegeln så att du lär dig vad som ser bäst ut!


4. Nu är det bara att fotografera. Lycka till!


XOXOX

Chocolove


# 74 - Genie







"I could really use a wish right now"...






XOXOX
Chocolove

# 73 - "Ska vi följa varandra på bloglovin?"

Jag förstår mig inte på de här som skriver en kommentar om att de vill att man ska följa varandra på bloglovin, och sen när man lagt till dom så struntar de i att lägga till en. What the efff liksom?

XOXOX
Chocolove

# 72 - Bönsallad

Bönsallad

 

≈ 0,5 dl Gnocci

Valfri mängd röda kidney bönor, canellini bönor och kikärtor

Röd lök

Smaksatt fetaost

Lite olivolja

En liten skvätt äppelcidervinäger

Lite italiensk salladskrydda

 

Förkoka pastan och låt den sedan svalna. Blanda bönorna, oljorna, kryddan och den hackade löken med pastan i en bunke. Smaka av tills du är nöjd och tillsätt sedan fetaosten sist av allt. Serveras kallt.

 

XOXOX

Chocolove


# 71 - Maxim Antiperspirant Roll-On - Mot starka svettningar

Namn: Maxim Antiperspirant Roll-On
Finns att köpa hos www.gent.se, eller så klickar du HÄR för att beställa

Enligt tillverkarna så ska Maxim motverka de kraftigaste svettningarna tack vare sin patenterade formula och den aktiva ingrediensen aluminiumklorid. Tillverkarna prisar även produkten och påstår att den inte bränner så som andra antiperspiranter kan göra.

Maxim kan användas under armar, på rygg, bröst, händer och fötter. Normalt håller en Maxim roll-on i 2-3 månader beroende på användning.

Maxim appliceras sparsamt på kvällen innan sänggående.

Testområde: armhålorna

Jag måste säga att jag är riktigt förvånad över hur bra och behaglig produkten är att använda. Eftersom att jag är en flitig användare av anti-svett-produkter, så är jag väl bekant med de obehag som brukar uppstå. För de som inte vet vilka obehag jag menar så syftar jag på stickningar i huden som sedan övergår till grov sveda och hudirritation.

När jag hade applicerat Maxim i armhålorna så kände jag igen de första symtomen på dessa obehag, då det började sticka lite i början. Men till min stora förvåning övergick dessa stickningar/klåda till att kännas som normalt efter ett litet tag, och jag upplevde därefter inga problem med deodoranten. Detta trots att jag hade kvar deon under morgonen och en bra bit inpå dagen - i alla fall första gången jag provade deodoranten.

Maxim är den första antiperspiranten som jag har hittat som är både effektiv och behaglig att använda, samtidigt som den är prisvärd och faktiskt håller vad den lovar. Dessvärre släpper effekten för mig efter cirka 3-4 dagar - vet inte om det är jag som svettas ovanligt mycket eller om det bara är tänkt att man ska använda deodoranten ofta. Hur som helst är jag otroligt nöjd och rekommenderar den starkt!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Betyg: 5 av 5 möjliga

XOXOX
Chocolove

# 70 - Oil cleansing method

 

Oil cleansing method,

som ofta förkortas till OCM, är en kontroversiell hudrengöringsmetod som går ut på att rengöra huden utan traditionella hudvårdsprodukter (som ofta går ut på att torka ut talgen) och istället endast använda naturliga oljor.

Ursprungsreceptet baseras på ricinolja (se bild) och vanlig solrosolja, men man kan använda vilka oljor som helst. Ricinoljan bör man dock vara lite försiktig med, då jag har läst att den kan vara lite uttorkande i för stora mängder.

Dessa mängder rekommenderas för respektive hudtyp.
  • Torr hud: 10 % ricinolja + 90 % olja
  • Normal hud: 20 % ricinolja + 80 % olja
  • Fet hud: 30 % ricinolja + 70 % olja
Man blandar bara en liten mängd av dessa oljor och masserar sedan in det på huden i cirkulerande rörelser. När man är färdig blöter man en tvättlapp i varmt vatten, kramar ur den och lägger den sedan över ansiktet. När handduken/tvättlappen är kall torkar man försiktigt bort oljan och repeterar samma procedur tre-fyra gånger till, tills oljan är helt borta.

Hur ofta man sen ska använda OCM är individuellt, men jag skulle dock inte rekommendera att man gör det så ofta som dagligen. Om man ändå vill göra det varje dag så rekommenderar jag att man drar ner på ricinoljan, då den som sagt verkar ha uttorkande egenskaper.

XOXOX
Chocolove

# 69 - Kort fakta om naglar

  • Naglar består av samma ämne som håret, nämligen keratin. Däremot så är keratinet i naglarna annorlunda på det sättet att det är hårt
  • Nagelbitning kallas för kronisk onykofagi
  • Sammanlagt tar det ungefär 3-7 månader innan nageln har växt ut helt, medan det kan ta upp till ett år för stortånageln att växa ut
  • Naglar växer i snitt ungefär en tiondels millimeter per dygn eller cirka 4 centimeter per år
  • Under nageln finns något som heter nagelband, och det är en tunn remsa överhud som sitter mellan nageln och huden
  • Det sägs att naglar växer fortare hos gravida kvinnor och män, men även att tillväxten går fortare under sommartid

XOXOX

Chocolove


# 68 - Tjejmaffian



Dagen i all ära tänkte jag att jag skulle könsgeneralisera lite. Detta är bara mina observationer på omgivningen och inte på nåt sätt menat att förolämpa någon enskild individ.

 

Ni vet…

…de där tjejerna som är snyggast, bäst och vackrast? De där tjejerna som tror att allt som sägs i deras frånvaro handlar om dom och att hela världen evolverar runt dom? De där tjejerna som är snabba på att glädjas över dina motgångar och som alltid avundas dina framgångar? De där tjejerna som snackar dåligt om dig, i din frånvaro, och som sedan låtsas vara oskyldiga? De där tjejerna som tror att de är så originella, egna och värsta trendsetters? De där tjejerna som försöker vara så mogna, väluppfostrade och smarta, att de omöjligen kan hållas ansvariga för mobbning? De där tjejerna som helt enkelt bara älskar att hata?

 

Du ska veta…

…att de tjejerna har minst lika många brister och fel, samt är minst lika vanliga som de flesta andra. Att de tjejerna bara är så tomma inuti - att de vet att de inte har mycket att erbjuda omvärlden. Att de tror att de inte kan nå framgång på annat sätt än genom att trycka ner andra för att framstå som bättre själv. Att tjejerna faktiskt bara kan prata illa om andra för att rikta bort fokusen från sin egna osäkerhet. Att dessa tjejer kanske har fått genomgå liknande prövningar i livet och att även dom har blivit felade och sårade. Att man inte kan visa medlidande om man inte får uppleva ödmjukhet tillbaks. Att hat, avund och förakt endast föder detsamma.

 

Men trots att man vet allt det där, så kan det ändå vara svårt att inte påverkas av tjejmaffian och deras falska spel. Men det är när dessa tjejer kastar den första stenen - som man borde överträffa dom och gå vidare. Precis som Sara Varga sjunger i sitt bidrag spring för livet, ”att slå tillbaka, det är det inte värt”.

 

XOXOX

Chocolove


# 67 - Jag-gör-det-imorgon-mentaliteten

Hur många känner inte igen sig i jag-gör-det-imorgon-mentaliteten?

Pinsamt nog måste jag erkänna att när det kommer till livets tråkiga saker och sysslor, så är jag nog rätt bra på att tänka "äsch, men jag gör det imorgon istället!".

Livet känns lite lättare när man tänker att dagens bekymmer får bli morgondagens problem - för då existerar ju en bekymmersfri vardag idag. Just nu i skrivande stund väntar en oändligt lång lista av saker som måste göras, men ändå sitter jag här och försöker ignorera det genom att skriva.

Detta är en väldigt dålig egenskap jag har. Usch, jag önskar att jag kunde ändra på mig. Men inte idag, jag gör det imorgon...

XOXOX
Chocolove

# 66 - Arbeta med designen




Jag ska försöka ändra lite i designen, så bloggen kan se väldigt konstig ut.




XOXOX
Chocolove

# 65 - Internationella kvinnodagen på fettisdagen

Idag är det både internationella kvinnodagen och fettisdagen. Få se då om man får sig någon semla, så att man sedan får svära över hur biologiskt orättvist det är att kilona fastnar på direkten...

Jag satt och pratade med min pojkvän om varför man firar fettisdagen och vi kom underfund med att ingen av oss egentligen visste det. Så efter lite forskning i det hela kan jag kortfattat berätta att fettisdagen är den sista dagen före den kristna fastan. Fastan infaller på dagen efter fettisdagen, som kallas för askonsdagen, och varav därefter i 40 dagar (fram till påsk).

Slutligen vill jag säga att jag följde Malou Von Sivers och hennes gäster i "efter tio" på morgonen och de höll en mycket intressant diskussion om avundsjuka bland kvinnor. Tycker att de slog huvudet på spiken på den punkten - för kvinnor är generellt sett väldigt duktiga på att trycka ner, döma och vara allmänt elaka mot sina konkurrenter. Tragiskt, men sant. Som någon skrev eller sa i programmet - det gör inte ont att ge en komplimang.

XOXOX
Chocolove

# 64 - Sugaring/Sugar waxing

Sugaring eller sugar waxing
är en variant av vaxning där man tillverkar sitt egna vax av naturliga ingredienser hemma. Lyckas man med receptet ska vaxet bli som en klump, som man stryker mot håren och sedan drar bort med fingrarna i ett snabbt ryck åt motsatt håll. Denna metod av vaxning sägs vara mer skonsam mot huden då vaxet sägs fastna i håret och inte själva huden. Man ska även dra bort håret medhårs och inte mothårs (som med traditionella vaxprodukter). Allt som behövs är lite vatten, citronsaft och socker. Jag brukar göra halva receptet då det blir rätt mycket vax ändå.

Recept:
4,7dl socker
4 matskedar citronjuice (eller citronarom på flaska)
4 matskedar vatten


Hur du gör vaxet
Man blandar bara allting i en kastrull och värmer det sedan under omrörning på relativt hög värme. Vaxet ska sedan småkoka i cirka 10 minuter. När vaxet kokar kan det bubbla väldigt mycket, och därför måste man röra om hela tiden så att det inte kokar över. Vaxet är klart när den har fått en gyllenbrun/amberaktig färg.


Ett tips är att doppa en sked i vaxet och sedan kyla ner den under kallt vatten. Därefter tar du vaxet mellan fingarna och känner efter att vaxet är riktigt segt - ungefär som tuggummi - då vet du att det är färdigt.

När du kokat klart vaxet häller du över det i en värmetålig behållare och låter det svalna. Enligt instruktionerna ska man använda vaxet när det är lagom varmt att ta i.



Hur du använder vaxet
Du tar en klump av vaxet och värmer/arbetar det mellan fingarna tills vaxet blir mjukt och grumligt /guldaktig i färgen. Då drar du vaxet uppåt - mothårs - några gånger mot huden (räcker med 1-3 drag). När du gjort det ska du kupa fingrarna och greppa tag om den övre vaxkanten med fingrarna och tummen, och sedan snabbt rycka bort vaxet medhårs. Vaxet ska då släppa från huden och bli lite som ett tjockt lakan.


Det kan dock vara riktigt svårt att få till rätt konsistens och har du misslyckats med konsistensen så kommer inte vaxet att släppa från huden, utan det kommer istället slita i huden och göra ont. Då får man antingen slänga satsen eller smeta den på huden och sedan testa använda tygremsor för att rycka bort vaxet/håren. Annars tvättas vaxet bort med vatten.

När jag gjorde detta vax blev den lite för hård, tror att det beror på att jag kokade den lite för länge. Det gick dock att använda vaxet, även om den fäste lite dåligt på håren.

XOXOX
Chocolove

# 63 - Glidmedel i håret

Är du trött på torrt, glanslöst och flygigt hår? Då är det här något för dig!

(Och nej, jag driver inte med dig)

 

Glycerin/glycerol är en humektant som ofta används i hårvårdsprodukter och produkter vars ändamål är att bevara fukt. Det som gör glycerin så effektiv är dess förmåga att suga åt sig fukt från sin omgivning och därmed också återfukta det berörda området.

 

Bortsett från hårvårdsprodukter, så är glycerin också en väldigt vanlig ingrediens i glidmedel. Vanligtvis står glycerinet som andra eller tredje ingrediens i innehållsförteckningen, vilket tyder på en hög halt i relation till innehållet.

 

Därför är mitt nästa tips till dig att sätta lite vattenbaserat glidmedel i håret.

 

XOXOX

Chocolove


# 62 - Universalmodellen

En del säger att man ska räkna kalorier för att gå ner eller bibehålla sin vikt. En del förespråkar GI-metoden som det bästa sättet att gå ner i vikt. Sen finns det en hel del LCHF-förespråkare som talar för de goda fördelarna med LCHF-dieten. Soppdieter hit, och extravaganza dit...

När man räknar ut sitt BMI (body mass index) gäller samma uträkningsmetod för alla, oavsett benstomme och andra potentiella variabel. Tydligen så är vi alla skapta ur samma universalmodell. Det som är överviktigt för en, måste ju därför vara lika ohälsosamt för den andra.

Det är inte konstigt att det finns så många som lider av ätstörningar när vi ständigt bombarderas av trådsmala modeller och skådespelare i reklamkampanjer och filmer överallt. Medians påtryckningar formar idealen och vårat sätt att se på oss själva.

Jag önskar att jag kunde sitta här och skriva att jag inte tar åt mig, men det skulle vara en lögn. Mitt BMI ligger på över 25 - och det räknas som övervikt och fetma - och det skrämmer mig. Därför ska även jag snart ge mig på en diet, i jakten på det perfekta universala BMI:t.

XOXOX

Chocolove

# 61 - Svar på tal

Jag har fått en del frågor på mailen angående de här testprodukterna som jag ska pröva mot svettning - jag vill bara säga att jag är mitt uppe i att prova dom och att de fullständiga recensionerna med namn väntas komma om cirka 1-2 veckor.

Men de verkar lovande än så länge - mer än så säger jag inte ;)

XOXOX
Chocolove

# 60 - Is












Oj så mysigt det var ute på isen, även om det blåste rätt kalla vindar. Ändå hade vi hade cirka 0 grader, upp till en halv plusgrad ute.

Själv så lyckades jag fånga 4 små fiskar, varav en lyckades fastnade i buken när jag ryckte med mitt spö. Det var en helt ny art som jag aldrig sett förrut, och den var väldigt taggig.
Alla småfiskar åkte tillbaka till friheten i alla fall :)

XOXOX
Chocolove

# 59 - Jag och mitt pimpelspö


Mmmm...


Gud så gott fläskpannkaka med lingonsylt är! Godast är pannkakan när den är lite extra kladdig. Bara så att du vet.

Nu skall jag ut på isen med mitt pimpelspö i handen. Fetasen lever farligt...

XOXOX
Chocolove

# 58 - Melodifestivalen "andra chansen"

Då var det dags för melodifestivalen och "andra chansen"...

Är det någon mer än jag som känner att detta bara är någon sorts marketinggrej SVT har börjat köra med för att maximera sina vinster på melodifestivalyran? Sällan någon artist från andra chansen kommer in och vinner hela melodifestivalen...

Som jag har skrivit tidigare så tycker jag att årets utbud har varit dåligt och jag är verkligen missnöjd med årets melodifestival. I och med att vi måste kvala, då Anna Bergendahl åkte ut med sitt bidrag "this is my life" förra året, så borde vi ju satsa på riktigt bra låtar. Man undrar ju vem det är som väljer låtarna egentligen...

Nåja, min favorit ikväll är Loreen med sitt bidrag "My heart is refusing me" och Linda Pritchard med "Alive". Hoppas verkligen det går bra för dom.

XOXOX
Chocolove

# 57 - It hurts sometimes...

Dim Chris ft. Amanda Wilson - Sometimes

Helt rätt för tillfället.

XOXOX
Chocolove

# 56 - Facebook BFFs


Jag måste tyvärr erkänna att jag var rätt sen med att skaffa facebook. Jag tillhör inte heller twittergenerationen. Det är knappt så att jag förstår mig på facebook ibland, men jag har har den bara "för att".

Tycker att det är rätt roligt att man kan hitta nästan vem som helst där dock. Gamla klasskamrater man annars aldrig skulle tänka på, och sånna man annars heller aldrig skulle träffa och prata med.

Men i och med facebooks stora framgång kommer en del nackdelar. Hur många har inte varit med om de där människorna som addar allt och alla bara för att få ett stort antal vänner på facebook? Eller hur många har inte fått en vänskapsförfrågan från någon man absolut inte ville ha en ifrån? Sen finns det alla dessa människor med dålig karaktär - som addar en först - men som sen inte har mage nog att meddela att de tänker ta bort en som vän.

Facebook - på både gott och ont.

XOXOX
Chocolove

# 55 - TGIF




XOXOX
Chocolove

# 54 - Snowymoons moisture treatment


Snowymoons moisture treatment

1 del aloe vera gel
1 del honung
1 del balsam/inpackning

Blanda allt i en kopp och värm i mikron i cirka 10 sekunder. Kolla temperaturen (akta så att du inte bränner dig!) och tillsätt sedan en lagom varm blandning i håret. Låt den verka så länge du orkar - minst 30 minuter dock. Skölj sedan ur och använd balsam efteråt.

XOXOX

Chocolove

# 53 - "Coda"

Satt och kollade på avsnitt 16 "Coda", säsong 6 av "Criminal minds" och i det avsnittet spelade en autistiskt pojke ett pianostycke som är TO DIE FOR! Önskar att jag kunde hitta låten, men det är ju omöjligt :(

Sök på typ criminal minds coda piano på youtube så får ni höra

XOXOX

Chocolove

# 52 - Bloggdesign


Usch, fy, tvi och blä för att designa bloggen!

Kommer ingenstans med designen och jag blir tokig på hur svårt det faktiskt kan vara att bara lägga in en header. Inte för att jag har någon fin header att använda, vet inte hur man gör en... Usch.


XOXOX
Chocolove

# 51 - Dove summer glow

Namn: Dove summer glow

Pris: cirka 50 kronor


Under det mörka vinterhalvåret kan en lätt solbränna få vem som helst att känna sig väldigt fräsch, men det är inte alla som har tid/vill pressa på solariet. För oss finns det istället ett ton olika brun-utan-sol-produkter på marknaden som utlovar ett bra och naturligt brunt resultat. Jag upptäckte denna Dove-lotion för flera år sedan och visste på direkten att den höll sitt ord.

 

Innan jag hittade den här busen så hann jag testa några olika sorter, både kräm- och sprayvarianter. Tyvärr så gav de flesta busar ett väldigt onaturligt och oranget utseende och hamnade därför i sopkorgen på direkten. Men denna bus från Dove är egentligen en hudlotion med DHA, som sakta ska bygga på solbrännan. Alla busar innehåller nämligen detta ämne DHA - då det är den ingrediensen som gör en brun. Tyvärr så är det dock just det ämnet som också skapar den obehagliga bus-doften.

 

Jag tycker att dove summer glow är både dryg och lätt att applicera. Krämen luktar åtminstone gott till en början, men efter några timmar luktar den som vilken bus som helst. Jag som vanligtvis brukar ha problem med att jag blir orange, har inga som helst problem med denna bus. Till skillnad från andra busar så blir inte färgskillnaden lika markant efter en applicering, och om man vill bli brunare så kan man bara applicera krämen på nytt. Dove summer glow är ett utmärkt alternativ om man vill ha ett mer naturligare utseende på solbrännan.

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Betyg: 5 av 5 möjliga

 

XOXOX

Chocolove


# 50 - Figurkex


Ni kommer väl ihåg de där små figurkexen man åt som barn...?

Jag har, tillsammans med min älskade V, letat efter de riktiga figurkexen överallt utan framgång. Vi kom båda att tänka på dom av händelse för ett litet tag sedan, men till vår stora förvåning finns dom ingenstans! Vi hittade dessa Brago figurkex, men det var inte rätt :(

Någon som vet var de säljer originalkexen? Kommentera!


XOXOX
Chocolove

# 49 - Jakten på ett jobb



Det är det här allting handlar om...

Det är mycket semestervikariat ute nu som skall sökas med individuella ansökningshandlingar. Detta tar både tid, tålamod och ork, och ändå blir det inte bra.

Mitt CV (curriculum vitae) är jag rätt nöjd med, och den förblir oftast oförändrad så länge jag håller mig inom liknande yrkesområden.

Problemet tycker jag dock ligger i att skriva ett bra personligt brev.
Hur ska man, på endast 12-20 meningar, sammanfatta sig själv på bästa möjliga sätt? Hur ska man vara personlig, men samtidigt ändå professionell? Hur ska man låta tillräckligt kvalificerad och intressant fastän man måste vara ödmjuk?

XOXOX
Chocolove


# 48 - Oljeinpackningar

Oljeinpackningar funkar jättebra för en del och är både billigt och lätt att använda. Även om det bara är oliv-, avokado- och kokosolja som penetrerar hårstrået och går in på djupet, så kan man i princip använda alla matoljor som finns. Vad just ens egna hår tycker om varierar från person till person, och olivoljan som funkar jättebra för den ena kanske inte funkar lika bra för den andra. För mig har avokadooljan funkat bäst.

Det är väldigt simpelt att göra oljeinpackningar - du väljer bara den olja du ska använda och dränker sedan håret i oljan. Efter det kan du virra plastfolie runt huvudet eller så sätter du upp håret i en hästsvans och låter svansen dingla i en plastpåse med lite olja i. Oljan låter du sitta i så länge du orkar innan du tvättar bort den. Jag vill dock påpeka redan nu att det ibland kan vara svårt att få bort all olja från t.ex. hårbotten, och att eventuella oljerester kan få håret att kännas flottigt.

Ett tips är dock att endast använda oljan där den behövs, och för de allra flesta är det helt onödigt att sätta olja i hårbotten.

XOXOX
Chocolove

# 47 - Godis för håret


När jag höll på med balsammetoden lärde jag mig mycket om håret och vad det behövde och gillade. Jag hade ingen aning om att mitt skafferi innehöll några delikatesser för håret.

Senare kommer jag lägga ut recept på lite inpackningar, men här tänkte jag skriva ner olika komponenter, som jag lärt mig, är bra för håret.
  • Aloe vera gel (gärna 98% och uppåt)
  • Glycerin/glycerol
  • Honung
  • Matoljor
  • Kokosmjölk
  • Kakao
XOXOX
Chocolove

# 46 - Tips på hur du lättare sväljer tabletter

 

Har du, liksom jag, svårt att svälja tabletter? Läs!

Eftersom att jag alltid har haft svårt för att svälja tabletter har jag undvikit att ta sånt till max.
Men för ett tag sedan så bestämde jag mig för att börja äta både omega-3- och vitamintabletter, och därför var jag tvungen att hitta på ett sätt som underlättar processen att svälja de stora tabletterna.

Svaret är så enkelt - nämligen att svälja ner tabletterna med lite mat. Antingen så tar man det i samband med lunch/middag och tuggar färdigt maten innan man sätter tabletten i munnen och sväljer, eller så använder man trögflytande mat.

Några bra exempel på sådant är:
  • Kräm
  • Yogurt
  • Fil
  • Soppa
  • Gröt
XOXOX
Chocolove

# 45 - Happypills

För att få i mig alla vitaminer, mineraler och allt vad kroppen behöver så äter jag i dagsläget sammanlagt 5 olika tabletter/dag.

2 av de 5 tabletterna är Panto-3 - som är ett kosttillskott för hår och naglar.

1 tablett är Maxmedicas multivitamintabletter för kvinnor.

Resterande 2 tabletter är vanlig Omega-3, i mitt fal Fritt flyt.

XOXOX
Chocolove

# 44 - Chanel

 

 

 

XOXOX

Chocolove


# 43 - Gucci




















XOXOX
Chocolove

# 42 - Baloo











XOXOX
Chocolove

# 41 - Tigi Bed Head Urban Resurrection 3


Enligt tillverkarna är denna serie tillverkad för svagt, torrt, sprött och kemiskt behandlat hår. Schampot och balsamet sägs återuppliva och skydda håret, samtidigt som de ska ha värmeskyddande egenskaper. Jag beslutade mig för att testa dom och har nu använt dessa två produkter ihop under några veckors tid.

 

När jag började med denna hårvårdsserie så hade jag blekt sönder mitt hår och fått klippa av en del på längden. I dagsläget har jag fortfarande lite ”tuggummihår” i topparna trots min klippning. I och med skicket på mitt hår så var jag alltså den ultimata testkandidaten för dessa produkter, och här kommer mitt utlåtande.

 

Liksom de flesta frisörprodukter så luktar både schampot och balsamet underbart gott! Jag beställde de stora flaskorna på 750 ml med pump, och jag fullständigt älskar pumpen. Till mitt axellånga hår räcker det med 2-3 tryck på vardera flaska, så de är båda relativt dryga dessutom. Jag tycker att balsamet räddar upp det mesta av håret genom att göra det glansigt/lätt att reda ut - med undantag för det absolut yttersta av topparna som både trasslar och känns torrt. Mitt hår är inte längre särskilt flygigt eller platt, utan det blir både luftigt och fullt av volym av Tigi-produkterna.

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Betyg: 5 av 5 möjliga

 

XOXOX

Chocolove


# 40 - Recensionspaket mottaget

Nu har äntligen produkterna som jag ska recensera kommit fram. Som jag skrev tidigare är det produkter som ska motverka stark svettning och jag kommer dagarna framöver både ta bilder på produkterna, samt testa dom.

Läs de fullständiga recensionerna framöver och se vad produkterna får för betyg!

XOXOX

Chocolove

RSS 2.0