# 23 - Välj rätt kräm


Fruit of the earth aloe vera skin care cream & E vitamin skin care cream

Efter att man rollat med dermarollern ska man smörja sig med en kräm. Detta för att det sägs att huden absorberar en större andel av krämen när man rollat än i vanliga fall, men också för att vissa komponenter stimulerar läkning och bildandet av kollagen.

Vilka är då dessa komponenter som stimulerar kollagenbildningen?
  • A-, C-, D- och E-vitamin
  • Elastin
  • Kollagen
Andra återfuktande och åtråvärda komponenter är shea butter, cocoa butter och aloe vera

Hur vet man om hudkrämerna innehåller dessa komponenter?
Det är dessvärre lite knepigare att veta och tyvärr så måste man lusläsa innehållsförteckningen (INCI) om det nu inte står i den övriga informationen om krämen. Olyckligtvis så heter t.ex. C-vitamin inte just C-vitamin i innehållsförteckningen - även om det ibland kan stå C-vitamin inom parentes efter INCI-namnet för att underlätta.
Både elastin och kollagen kan heta sina respektive namn i innehållsförteckningen, men ofta så heter de även någon kombination av sitt namn och nånting annat, t.ex Hydrolyzed elastin eller Hydrolyzed collagen.

Att hitta vitaminerna är tyvärr lite mer invecklat, då de har betydligt mycket svårare namn än föregående exempel. Här är en lista på vad de olika vitaminerna kan heta i innehållsförteckningen.

A-vitamin = Retinol/Retinyl palmitate, Retinyl acetate

C-vitamin =  Ascorbyl palmitate, Ascorbic acid

E-vitamin = Tocopherol, Tocopheryl acetate
D-vitamin = Ergocalciferol, Calciferol


A- och E-vitaminernas INCI-namn stämmer, och jag är ganska säker på att åtminstone C-vitaminens första namn är korrekt. Dessvärre var det inte så lätt att hitta namnet på D-vitamin så det får ni ha överseende med.

Dessvärre är det jättesvårt att hitta en kräm som innehåller alla de vitaminer och humektanter man önskar, men viktigast är det att smörja sig med A- och C-vitamin.

Själv har jag inte lyckats beställa rent C-vitamin förrän nu, så jag väntar i dagsläget på en beställning som borde dyka upp snart. Ska bli spännande att se ifall det gör någon skillnad. Hittills har jag bara smörjt mig med olika krämer som innehållt A- och E-vitamin, samt kollagen och elastin.

XOXOX
Chocolove

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0