# 11 - Snickerskaka

Idag har jag bakat något som kallas för snickerskaka. Vet inte riktigt om det borde kvalificeras som att baka, för det enda man gör är att röra ihop saker på svag värme i kastrull. Detta recept är så lätt att i princip vem som helst kan lyckas med det, oavsett tidigare bakkunskaper.


Om du inte redan har testat dessa underbara läckerheter tycker jag att du borde göra det.

 

Läs receptet på hur man förvandlar det här...

 


Till....

 

...det här!


Snickerskaka
9-10 dl Kelloggs frosties (enligt originalreceptet ska det vara osötade cornflakes, men jag är ett riktigt sockertroll)
1 burk jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl kokosflingor
1 dl strösocker
1 tsk vanillinsocker

Garnering:
1 blockchoklad (ljus eller mörk efter egen preferens på cirka 200g)

Gör:

Häll sirap och socker i en kastrull som du har på svag värme (det ska absolut inte koka eller brännas!). Tillsätta sedan hela bruken jordnötssmör och rör om tills jordnötssmöret har blandat sig med sockret och sirapen. Fortsätt röra om samtidigt som du tillsätter både vanillinsockret och kokosflingorna. Sist av allt tar du cirka 9-10 dl cornflakes, och lägger det i t.ex. en platspåse och krossar dom lite mindre bitar. När du blandat i cornflakesen ska smeten både kännas och se lite flottig ut.

 

När allt är färdigblandat plattar du bara ut smeten i en långpanna - en del vill ha väldigt tunna kakliknande tjocklekar på snickerskakan men jag tycker de blir bäst då de är ungefär 1.1,5cm tjocka. Avslutningsvis smälter man hela blockchokladen i antingen ett vattenbad eller mikron (bränn den bara inte!), och häller sedan över kakan. Låt kakan svalna i kylskåpet och skär sedan lämpliga bitar och servera som de är.

 

Bildserie

Så här ser den färdigblandade smeten ut

 

Utplattad och redo för the chocolate... Mmmm


Tips! Kakorna blir enligt mig godast när man inte har i för mycket cornflakes… Tar man i för mycket cornflakes hålls kakan dessutom inte ihop lika bra av smeten och den smular därför mycket lättare.


XOXOX
Chocolove

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0