# 11 - Snickerskaka
Om du inte redan har testat dessa underbara läckerheter tycker jag att du borde göra det.
Läs receptet på hur man förvandlar det här...
Till....
Snickerskaka
9-10 dl Kelloggs frosties (enligt originalreceptet ska det vara osötade cornflakes, men jag är ett riktigt sockertroll)
1 burk jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl kokosflingor
1 dl strösocker
1 tsk vanillinsocker
Garnering:
1 blockchoklad (ljus eller mörk efter egen preferens på cirka 200g)
Gör:
När allt är färdigblandat plattar du bara ut smeten i en långpanna - en del vill ha väldigt tunna kakliknande tjocklekar på snickerskakan men jag tycker de blir bäst då de är ungefär 1.1,5cm tjocka. Avslutningsvis smälter man hela blockchokladen i antingen ett vattenbad eller mikron (bränn den bara inte!), och häller sedan över kakan. Låt kakan svalna i kylskåpet och skär sedan lämpliga bitar och servera som de är.
Bildserie
Så här ser den färdigblandade smeten ut
Utplattad och redo för the chocolate... Mmmm
Tips! Kakorna blir enligt mig godast när man inte har i för mycket cornflakes… Tar man i för mycket cornflakes hålls kakan dessutom inte ihop lika bra av smeten och den smular därför mycket lättare.
XOXOX
Chocolove