# 48 - Oljeinpackningar

Oljeinpackningar funkar jättebra för en del och är både billigt och lätt att använda. Även om det bara är oliv-, avokado- och kokosolja som penetrerar hårstrået och går in på djupet, så kan man i princip använda alla matoljor som finns. Vad just ens egna hår tycker om varierar från person till person, och olivoljan som funkar jättebra för den ena kanske inte funkar lika bra för den andra. För mig har avokadooljan funkat bäst.

Det är väldigt simpelt att göra oljeinpackningar - du väljer bara den olja du ska använda och dränker sedan håret i oljan. Efter det kan du virra plastfolie runt huvudet eller så sätter du upp håret i en hästsvans och låter svansen dingla i en plastpåse med lite olja i. Oljan låter du sitta i så länge du orkar innan du tvättar bort den. Jag vill dock påpeka redan nu att det ibland kan vara svårt att få bort all olja från t.ex. hårbotten, och att eventuella oljerester kan få håret att kännas flottigt.

Ett tips är dock att endast använda oljan där den behövs, och för de allra flesta är det helt onödigt att sätta olja i hårbotten.

XOXOX
Chocolove

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0