# 68 - Tjejmaffian



Dagen i all ära tänkte jag att jag skulle könsgeneralisera lite. Detta är bara mina observationer på omgivningen och inte på nåt sätt menat att förolämpa någon enskild individ.

 

Ni vet…

…de där tjejerna som är snyggast, bäst och vackrast? De där tjejerna som tror att allt som sägs i deras frånvaro handlar om dom och att hela världen evolverar runt dom? De där tjejerna som är snabba på att glädjas över dina motgångar och som alltid avundas dina framgångar? De där tjejerna som snackar dåligt om dig, i din frånvaro, och som sedan låtsas vara oskyldiga? De där tjejerna som tror att de är så originella, egna och värsta trendsetters? De där tjejerna som försöker vara så mogna, väluppfostrade och smarta, att de omöjligen kan hållas ansvariga för mobbning? De där tjejerna som helt enkelt bara älskar att hata?

 

Du ska veta…

…att de tjejerna har minst lika många brister och fel, samt är minst lika vanliga som de flesta andra. Att de tjejerna bara är så tomma inuti - att de vet att de inte har mycket att erbjuda omvärlden. Att de tror att de inte kan nå framgång på annat sätt än genom att trycka ner andra för att framstå som bättre själv. Att tjejerna faktiskt bara kan prata illa om andra för att rikta bort fokusen från sin egna osäkerhet. Att dessa tjejer kanske har fått genomgå liknande prövningar i livet och att även dom har blivit felade och sårade. Att man inte kan visa medlidande om man inte får uppleva ödmjukhet tillbaks. Att hat, avund och förakt endast föder detsamma.

 

Men trots att man vet allt det där, så kan det ändå vara svårt att inte påverkas av tjejmaffian och deras falska spel. Men det är när dessa tjejer kastar den första stenen - som man borde överträffa dom och gå vidare. Precis som Sara Varga sjunger i sitt bidrag spring för livet, ”att slå tillbaka, det är det inte värt”.

 

XOXOX

Chocolove


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0