# 70 - Oil cleansing method

 

Oil cleansing method,

som ofta förkortas till OCM, är en kontroversiell hudrengöringsmetod som går ut på att rengöra huden utan traditionella hudvårdsprodukter (som ofta går ut på att torka ut talgen) och istället endast använda naturliga oljor.

Ursprungsreceptet baseras på ricinolja (se bild) och vanlig solrosolja, men man kan använda vilka oljor som helst. Ricinoljan bör man dock vara lite försiktig med, då jag har läst att den kan vara lite uttorkande i för stora mängder.

Dessa mängder rekommenderas för respektive hudtyp.
  • Torr hud: 10 % ricinolja + 90 % olja
  • Normal hud: 20 % ricinolja + 80 % olja
  • Fet hud: 30 % ricinolja + 70 % olja
Man blandar bara en liten mängd av dessa oljor och masserar sedan in det på huden i cirkulerande rörelser. När man är färdig blöter man en tvättlapp i varmt vatten, kramar ur den och lägger den sedan över ansiktet. När handduken/tvättlappen är kall torkar man försiktigt bort oljan och repeterar samma procedur tre-fyra gånger till, tills oljan är helt borta.

Hur ofta man sen ska använda OCM är individuellt, men jag skulle dock inte rekommendera att man gör det så ofta som dagligen. Om man ändå vill göra det varje dag så rekommenderar jag att man drar ner på ricinoljan, då den som sagt verkar ha uttorkande egenskaper.

XOXOX
Chocolove

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0